Poslední kus
10. 10. u vás
Dočasně nedostupné
Doprava zdarma
Ghí, neboli přepuštěné máslo, je čistý máselný tuk vyrobený podle starodávné ajurvédské receptury. Odpařením vody a oddělením mléčné bílkoviny získáváme čistý tuk obsahující celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů. A kvalitní české ghíčko poznáte tak, že má modré víčko.
Popis
České ghíčko BIO ghíčko 340 ml
Historie: Během posledních pár let se můžeme s ghí setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Z ajurvédy vychází čínská medicína, ale i veškerá západní medicína. Ghí je ideální ve spojení s léčivými bylinami, takto získá tělo z jejich účinků největší prospěch.
Použítí: Ghí lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Místo oleje, másla, sádla…má vysoký bod zápalu, tudíž se nepřipaluje. Je výborný ke smažení, jako základ všech klasických pokrmů – polévek, omáček, zelenina dušená na ghí je bezkonkurenční ! Lze jím nahradit všechny margaríny a máslo při pečení moučníků. Ve studené kuchyni má také své místo, při alergii na mléčnou bílkovinu lze mazat na chleba, pečivo…. neobsahuje laktózu a přirozeně bezlepkové.
Složení: bio bezvodý máselný tuk 99%
Země původu: Česká republika
Složení:
Nutriční hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 3677 kJ / 878,2 kcal |
Tuky: | 99,4 g |
z toho nasycených: | 70 g |
Sacharidy: | 0,4 g |
Bílkoviny: | 0,1 g |
Sůl: | <0,01g |