Slaná špaldová granola

Slaná špaldová granola

Už jste vyzkoušeli slanou granolu? Báječně se hodí do krémových polévek, na dochucení a ozdobení salátů, k snídani nebo jako pochutina.

Už jste vyzkoušeli slanou granolu? Báječně se hodí do krémových polévek, na dochucení a ozdobení salátů, do bílého jogurtu k snídani nebo jako zdravá pochutina.

A jdeme na to:

Očistěte si mrkev, vložte do zapékací misky, potřete ji olejem a posolte. Přidejte do misky tymián a vložte do předehřáté trouby na 200 °C asi na 45 minut.

Zbylé suroviny na granolu smíchejte v míse, rozprostřete na plech a pečte při 160 °C asi 15 až 20 minut, dokud nebude zlatá. Občas granolu promíchejte vařečkou, aby se opekla pěkně rovnoměrně.

Po 45ti minutách si z trouby vyjměte mrkev a rozmixujte s vývarem na hladký krém a prohřejte. Přidejte dle potřeby sůl a pepř.

Servírujte s připravenou granolou.

Recept vytvořila společnost Countrylife
 
Počet porcí: 4
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!