Už jste vyzkoušeli slanou granolu? Báječně se hodí do krémových polévek, na dochucení a ozdobení salátů, do bílého jogurtu k snídani nebo jako zdravá pochutina.
A jdeme na to:
Očistěte si mrkev, vložte do zapékací misky, potřete ji olejem a posolte. Přidejte do misky tymián a vložte do předehřáté trouby na 200 °C asi na 45 minut.
Zbylé suroviny na granolu smíchejte v míse, rozprostřete na plech a pečte při 160 °C asi 15 až 20 minut, dokud nebude zlatá. Občas granolu promíchejte vařečkou, aby se opekla pěkně rovnoměrně.
Po 45ti minutách si z trouby vyjměte mrkev a rozmixujte s vývarem na hladký krém a prohřejte. Přidejte dle potřeby sůl a pepř.
Servírujte s připravenou granolou.