Sváteční brownies

Sváteční brownies

Milujete čokoládu? Pak musíte vyzkoušet tento vláčný čokoládový moučník.

Sváteční brownies potěší návštěvu i všechny členy vaší domácnosti a to nejen o svátcích! Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, se kterým zaručeně sklidíte úspěch. Grizly tip: Brownies si nakonec můžete dozdobit dle svého gusta, fantazii se meze nekladou. Výbornou volbou jsou lískové oříšky, ale můžete vyzkoušet i kokos nebo sušené ovoce.

Ingredience na těsto:

  • 2 lžičky chia semínek
  • 100 g hořké čokolády v pecičkách
  • 200 g špaldové mouky celozrnné hladké
  • 170 g rostlinného másla
  • 250 ml ovesného mléka
  • 150 g kokosového cukru
  • 50 g holandského kakaa
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička vanilkového prášku
  • 135 g sušeného ovoce nakrájeného  
  • na malé kousky (ananas, papája nebo liči)
  • 135 g lískových ořechů

Ingredience na polevu:

  • 2 lžíce rostlinného másla
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce kvalitního rumu
  • šťáva ze 2 mandarinek

 POSTUP: 

 
  1. Chia semínka smícháme se 2 lžícemi vlažné vody a necháme několik minut nabobtnat. Mezitím zahřejeme rostlinné mléko k bodu varu a zalijeme jím nakrájené sušené ovoce. Necháme odstát 15–20 minut a následně přidáme nabobtnalá chia semínka.

  2. Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní společně s rostlinným máslem. V míse promícháme suché ingredience – mouku, kokosový cukr, kakao, vanilkový prášek, kypřicí prášek i jedlou sodu. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a rostlinné mléko s ovocem a chia semínky. Pomocí vařečky vymícháme v hladké těsto a poté přidáme polovinu lískových ořechů.

  3. Těsto vlijeme do pečicí formy o rozměru cca 20 x 30 cm vyložené pečicím papírem a posypeme ho druhou polovinou lískových ořechů. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 20 minut, do mírného zezlátnutí oříšků.

  4. Během pečení připravíme polevu – šťávu z mandarinek smícháme s kokosovým cukrem, rumem a rozpuštěným máslem. Po vyjmutí brownies z trouby touto směsí ihned poléváme horký povrch moučníku. Na mřížce necháme zcela vychladnout a poté porcujeme.

Počet porcí: 15
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!