Balení:

1000 g

299 Kč

239 Kč s kódem DOPRODEJ20

299 Kč / kg

Skladem (>5ks)

21. 2. Může být u vás

Dočasně nedostupné

Rozinky nebo také hrozinky jsou sušené plody vinné révy. Jsou bohaté na sacharidy (především na fruktózou a glukózu) a dodají tak bleskově potřebnou energii.

Popis

GRIZLY Rozinky sušené BIO 1000 g

  • Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce
  • Složení: Rozinky*, slunečnicový olej*
  • *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
  • Země původu: Uzbekistán, Turecko
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Ve 100 g rozinek se nachází kolem 70 g sacharidů. Cukry jsou tvořeny především fruktózou a glukózou. 

Rozinky se nejčastěji používají jako přídavek ke sladkým jídlům (obilné kaše, vločky, nákypy), při pečení (bábovky, mazance). Najdeme je v müsli, cereálních směsích, müsli tyčinkách. Jejich příjemné chuti se využívá při přípravě omáček, vzácně i úpravě ryb a masa. Výborné jsou rozinky ve sladkých nápojích a alkoholických likérech. Výhodné je před použitím rozinky namočit na 1-2 hodiny do vody. Nabobtnáním se naředí obsah cukrů a celkové energie. Rozinky jsou výborné alternativní přírodní sladidlo.

Proti nadměrnému vysychání rozinek je výhodné ukládat je do vzduchotěsných obalů a skladovat při nižších teplotách. Pokud jsou rozinky starší, cukry v nich obsažené krystalizují. Krystalizací se však nemění jejich nutriční hodnota. Krystalky se dají rozpustit ponořením rozinek do jakékoliv tekutiny (horká voda, mléko, alkohol, ovocná šťáva).

Složení:

Nutriční hodnoty / 100 g
Energetická hodnota: 1 382 kJ / 326 kcal
Tuky: 0,5 g
z toho nasycených: 0,2 g
Sacharidy: 75 g
z toho cukry: 72,8 g
Vláknina: 3,7 g
Bílkoviny: 3,1 g
Sůl: 0,06 g