Balení:
Skladem (>5ks)
21. 2. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Rozinky nebo také hrozinky jsou sušené plody vinné révy. Jsou bohaté na sacharidy (především na fruktózou a glukózu) a dodají tak bleskově potřebnou energii.
Popis
GRIZLY Rozinky sušené BIO 1000 g
- Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce
- Složení: Rozinky*, slunečnicový olej*
- *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
- Země původu: Uzbekistán, Turecko
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Ve 100 g rozinek se nachází kolem 70 g sacharidů. Cukry jsou tvořeny především fruktózou a glukózou.
Rozinky se nejčastěji používají jako přídavek ke sladkým jídlům (obilné kaše, vločky, nákypy), při pečení (bábovky, mazance). Najdeme je v müsli, cereálních směsích, müsli tyčinkách. Jejich příjemné chuti se využívá při přípravě omáček, vzácně i úpravě ryb a masa. Výborné jsou rozinky ve sladkých nápojích a alkoholických likérech. Výhodné je před použitím rozinky namočit na 1-2 hodiny do vody. Nabobtnáním se naředí obsah cukrů a celkové energie. Rozinky jsou výborné alternativní přírodní sladidlo.
Proti nadměrnému vysychání rozinek je výhodné ukládat je do vzduchotěsných obalů a skladovat při nižších teplotách. Pokud jsou rozinky starší, cukry v nich obsažené krystalizují. Krystalizací se však nemění jejich nutriční hodnota. Krystalky se dají rozpustit ponořením rozinek do jakékoliv tekutiny (horká voda, mléko, alkohol, ovocná šťáva).
Složení:
Nutriční hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 382 kJ / 326 kcal |
Tuky: | 0,5 g |
z toho nasycených: | 0,2 g |
Sacharidy: | 75 g |
z toho cukry: | 72,8 g |
Vláknina: | 3,7 g |
Bílkoviny: | 3,1 g |
Sůl: | 0,06 g |