Balení:
Dočasně nedostupné
Dočasně nedostupné
Dočasně nedostupné
Rozinky nebo také hrozinky jsou sušené plody vinné révy. Jsou bohaté na sacharidy (především na fruktózou a glukózu) a dodají tak bleskově potřebnou energii.
Popis
GRIZLY Rozinky sušené BIO 1000 g
-
Administrativní zařazení: Sušené plody jednodruhové
-
Složení: Rozinky sušené BIO*, Bio slunečnicový olej
-
Výrobek může obsahovat stopy BIO arašídů, BIO jiných skořápkových plodů a BIO seznamu
-
*CZ-BIO-003 | Zemědělská produkce mimo EU
-
Země původu: Uzbekistán, Turecko
-
Balení: Vakuované v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Rozinky se nejčastěji používají jako přídavek ke sladkým jídlům (obilné kaše, vločky, nákypy), při pečení (bábovky, mazance). Najdeme je v müsli, cereálních směsích, müsli tyčinkách. Jejich příjemné chuti se využívá při přípravě omáček, vzácně i úpravě ryb a masa. Výborné jsou rozinky ve sladkých nápojích a alkoholických likérech. Výhodné je před použitím rozinky namočit na 1-2 hodiny do vody. Rozinky jsou výborné alternativní přírodní sladidlo.
Proti nadměrnému vysychání rozinek je výhodné ukládat je do vzduchotěsných obalů a skladovat při nižších teplotách. Pokud jsou rozinky starší, cukry v nich obsažené krystalizují. Krystalizací se však nemění jejich nutriční hodnota. Krystalky se dají rozpustit ponořením rozinek do jakékoliv tekutiny (horká voda, mléko, alkohol, ovocná šťáva).
Složení:
Nutriční hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1526 kJ / 300 kcal |
Tuky: | 1,5 g |
z toho nasycených: | 0 g |
Sacharidy: | 78 g |
z toho cukry: | 59 g |
Vláknina: | 6,8 g |
Bílkoviny: | 3 g |
Sůl: | 0,025 g |