POSTUP:
Drožďové těsto
300 ml vlažného mléka
20 g cukru
25 g droždí
80 g másla
500 g mouky
špetka soli
1. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.
Ořechová náplň
60 ml teplého mléka
50 g rozpuštěného másla
50 g hnědého cukru
80 g vlašských ořechů
1 lžička skořice
2. Vlašské ořechy nameleme, poté přidáme zbylé ingredience a mícháme, dokud nevznikne jednotná hmota.
3. Vykynuté těsto rozválíme a potřeme připravenou ořechovou náplní. Poté těsto přeložíme napůl a nakrájíme na proužky. Každý proužek srolujeme a stočíme do tvaru kulatých buchtiček. Necháme je kynout dalších 20 minut.
Drobenka
70 g mouky
50 g cukru
50 g másla
Suroviny zpracujeme, dokud nevznikne drobenka.
4. Vykynuté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Poté pečeme 15–20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
Dobrou chuť!