Droždové buchtičky s ořechovou náplní

Droždové buchtičky s ořechovou náplní

POSTUP:


Drožďové těsto


300 ml vlažného mléka

20 g cukru

25 g droždí

80 g másla

500 g mouky

špetka soli


1. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.


Ořechová náplň


60 ml teplého mléka

50 g rozpuštěného másla

50 g hnědého cukru

80 g vlašských ořechů

1 lžička skořice


2. Vlašské ořechy nameleme, poté přidáme zbylé ingredience a mícháme, dokud nevznikne jednotná hmota.


3. Vykynuté těsto rozválíme a potřeme připravenou ořechovou náplní. Poté těsto přeložíme napůl a nakrájíme na proužky. Každý proužek srolujeme a stočíme do tvaru kulatých buchtiček. Necháme je kynout dalších 20 minut.


Drobenka


70 g mouky

50 g cukru

50 g másla


Suroviny zpracujeme, dokud nevznikne drobenka.


4. Vykynuté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Poté pečeme 15–20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.



   


Dobrou chuť!

Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!