Postup:
- Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a poté ji v hrnci zalijeme 500 ml vody. Přidáme sůl, případně šafrán, a vaříme pod pokličkou na mírném ohni do měkka.
- Ve větším hrnci osmažíme na rozpáleném olivovém oleji nechte nadrobno nakrájenou cibuli zeklovatět.
- Přidáme prolisované stroužky česneku, kari pastu a minutu restujte.
- Poté přihodíme nadrobno nakrájená kuřecí stehna a za občasného míchání restujte na mírném plameni přibližně 7 minut.
- Přidáme rybí omáčku, kokosové mléko, vodu, umytou a nadrobno nakrájenou brokolici, sůl a jídlo necháme vařit odkryté na mírném ohni asi 18 minut.
- Pokud je omáčka po 18 minutách příliš řídká, můžeme z ní trochu odebrat a smíchat ji s kukuřičným škrobem. Poté tuto směs vmíchat zpět k masu.
- Hotové kuřecí červené kari podáváme s uvařenou jasmínovou rýží. Dozdobíme koriandrem.