Medové marokánky

Medové marokánky

Marokánky. Jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví, jehož původ sahá až do dalekého Maroka. Křupavé oříšky smíchané s voňavým sušeným ovocem a medem, to vše zalité prvotřídní hořkou čokoládou.

Jak na ně?

  1. Nejprve si na pánvi rozpustíme mléko, máslo a med, dokud se nám vše nespojí.
  2. Mezitím si v druhé pánvi opražíme bez oleje ovesné vločky a oříšky, které si nasekáme na malé kousky.
  3. Sušené švestky i meruňky si nakrájíme na malinké kostičky a přidáme k tekuté směsi mléka, másla a medu. Důkladně promícháme.
  4. Poté k této směsi přidáme i směs sypkou z ovesných vloček a oříšků. Promícháme a necháme 5 minut vychladnout.
  5. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem a tvoříme marokánky. Pro pravidelný kulatý tvar můžete použít vykrajovátko, do kterého směs vmáčknete, vykrajovátko vytáhnete a tvoříte další. Takto připravené marokánky pečeme při 170 stupních cca 20 minut.
  6. Než se marokánky upečou, rozpustíme si ve vodní lázni čokoládu. Po upečení čokoládou marokánky potřeme ze spodní strany a necháme ztuhnout.
Počet porcí: 15
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!