A jdeme na to:
Čokoládové pecičky si dáme do mističek dle druhů a rozehřejeme je ve vodní lázni, která musí dosahovat maximálně 40 stupňů. Jakmile budeme mít čokoládu zcela rozpuštěnou, nalejeme si ji do poloviny malých silikonových formiček na pralinky, které jsme si předem připravili a necháme ztuhnout v lednici. Jakmile je hmota dostatečně ztuhlá, vytáhneme z lednice a můžeme dát na pralinku náš oblíbený oříšek a opět zalejeme čokoládou. Můžeme vyměnit za jiný druh čokolády, záleží jen na vaší fantazii a chuti. Po naplnění promačkáme silikonovou formu, aby se netvořily vzduchové bublinky a necháme opět zchladit v lednici.
Jakmile jsou pralinky řádně vychlazené, můžeme začít mlsat. Pralinky také můžeme zabalit do krásné krabičky a obdarovat jimi naše milované :-)
TIP: Absolutně profesionálního výsledku dosáhnete, když budete čokoládu temperovat. Zachováte tak její strukturu, křupavost i lesk.
Můžete se podívat i na videorecept na našem FB.