A jdeme na to:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej. V misce smícháme mouku, mandlovou mouku, kakao a prášek do pečiva. Směs zašleháme do pěny, vznikne poměrně tuhá hmota. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který postupně zamícháme do hmoty. Mělo by nám vzniknout jemné, nadýchané těsto.
Plech vyložíme pečícím papírem, který potřeme máslem a posypeme hrubou moukou. Tento postup obvykle u pečícího papíru není nutný, tady ale ano. Roláda je velmi křehká. Na připravený plech rovnoměrně rozprostřeme těsto a pečeme 10 minut na 180°C.
Plát ihned po upečení opatrně sejmeme z pečícího papíru, položíme na čistou kuchyňskou utěrku, a ještě za tepla z kratší strany zarolujeme. Takto připravený plát necháme v utěrce vychladnout, aby si roláda udržela tvar.
Mezitím si připravíme krém. Sýr trochu prošleháme, přidáme mascarpone a osladíme cukrem. Vychladlý plát opatrně rozbalíme a položíme na potravinovou folii. Namažeme krémem a poklademe kuličkami rybízu, které do krému jemně zatlačíme. Teď roládu už finálně zarolujeme, jemně, ale pevně. Nakonec ji stočíme do potravinové folie a necháme v lednici vychladit.
Recept pro nás připravila Veronika Rocková. https://www.taveronika.cz/