Kaše se žampiony, špenátem a ztraceným vejcem

Kaše se žampiony, špenátem a ztraceným vejcem

Sladká kaše patří dnes k běžným snídaním, ale co si tak vyzkoušet kaši naslano? Slaná kaše nemusí být jen ke snídani, ale třeba i jako oběd nebo večeře.

Pokud nemáte rádi žampiony, můžete vyměnit houby klidně za zeleninu.

A jdeme na to:

Na pánvi pomalu rospustíme ghí a lehce na něm orestujte najemno pokrájenou cibulku a pokrájené žampiony, přidejte sůl a pepř. Následně přidejte špenát a nechte zavadnout.

V kastrolku si připravte kaši z vloček. Tady platí pravidlo, že dáme vždy dvojnásobné množství vody na vločky. Posolte, přiveďte k varu a chvíli povařte. Kaše by měla být vláčná.

Teď si připravíme ztracené vejce. Do kastrolku si dejte zhruba 10 cm vysokou vrstvu vody a ohřejte ji těsně pod bod varu. Do vody si přidáme malou kapku octu. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte tak nejtekutější části bílku. Z naběračky vejce opatrně vyklopte do vody, kterou si lžící roztočíme do víru a nechte vejce uzavřít. Pošírujte asi 3 až 4 minuty, dle velikosti vejce. Vylovte děravou naběračkou a osušte na papírovém ubrousku.

Kaši promíchejte se špenátem, cibulkou a žampiony. Podávejte se ztraceným vejcem, dle vlastní chuti dosolte a opepřete.

Recept od společnosti Countrylife.

Počet porcí: 4
Ingredience
  • 120 g čerstvých špenátových listů
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 4 čerstvá biovejce
  • sůl a pepř na dochucení
  • 150 g špaldových vloček
  • 40 g přepuštěného másla ghí
    Ghí přepuštěné máslo Ghí přepuštěné máslo
  • 50 g pohankových vloček

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!