Kaše se žampiony, špenátem a ztraceným vejcem
Pokud nemáte rádi žampiony, můžete vyměnit houby klidně za zeleninu.
A jdeme na to:
Na pánvi pomalu rospustíme ghí a lehce na něm orestujte najemno pokrájenou cibulku a pokrájené žampiony, přidejte sůl a pepř. Následně přidejte špenát a nechte zavadnout.
V kastrolku si připravte kaši z vloček. Tady platí pravidlo, že dáme vždy dvojnásobné množství vody na vločky. Posolte, přiveďte k varu a chvíli povařte. Kaše by měla být vláčná.
Teď si připravíme ztracené vejce. Do kastrolku si dejte zhruba 10 cm vysokou vrstvu vody a ohřejte ji těsně pod bod varu. Do vody si přidáme malou kapku octu. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte tak nejtekutější části bílku. Z naběračky vejce opatrně vyklopte do vody, kterou si lžící roztočíme do víru a nechte vejce uzavřít. Pošírujte asi 3 až 4 minuty, dle velikosti vejce. Vylovte děravou naběračkou a osušte na papírovém ubrousku.
Kaši promíchejte se špenátem, cibulkou a žampiony. Podávejte se ztraceným vejcem, dle vlastní chuti dosolte a opepřete.
Recept od společnosti Countrylife.