Jáhlová kaše s pracharandou

Jáhlová kaše s pracharandou

Pracharanda, to jsou usušené plátky ovoce rozdrcené na prach. Tradiční pracharanda se dělávala z hrušek a používala se jako sladidlo.

Kaši si můžete udělat kdykoliv po celý rok, nemusíte jen v zimním období.

A jdeme na to:

Sušená jablka nejprve ještě trochu dosušte v troubě na 60 °C tak, aby byla křupavá. Vysušená jablka roztlučte v hmoždíři nebo rozmixujte.

Mandle si namočte do horké vody a blanšírujte - to znamená zbavit šlupky.

Jáhly spařte v cedníku vroucí vodou. Nechte je okapat a uvařte následně s rostlinným nápojem, sirupem, kořením a špetkou soli. Povařte 20 minut na mírném plameni.

Nakonec vmíchejte kokosový tuk, nadrobno nakrájené datle a mandle. Kaši ozdobte pracharandou.

Recept od společnosti Countrylife.

Počet porcí: 4
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!