Hummus už dávno není exotikou a zaujme nejen na haloweenské oslavě. Můžete si pohrát při jeho servírování za pomocí kvalitních ingrediencí. Při přípravě hummusu je nejdůležitější ochutnávat. Neboť stačí dát o trochu více česneku, než vám chutná, a už to zkrátka nebude ono.
A jdeme na to:
Cizrnu předem namočíme alespoň na 24 hodin. (Cizrna se takto dlouho máčet nemusí, ale na přípravu hummusu se hodí spíš rozvařená).
Dáme vařit do osolené vody alespoň na 40 minut.
Uvařenou cizrnu přendáme do mixéru, přidáme olivový olej, tahini pastu, pepř, koriandr, citronovou šťávu, česnek a chilli.
Přilijeme 200 ml vody a mixujeme. Vodu (případně olej) přidáváme do té doby, dokud není hummus krásně krémový.
Předehřejeme troubu na 220 stupňů, ideálně na gril. Dýni a řepu nakrájíme na hranolky, papriky na plátky a dáme péct na sezamovém oleji na 30 minut( řepu a dýni dáme péct o 10 minut dříve).
Na pánvi opražíme sezamové semínko.
Hummus naservírujeme na talíř, poklademe pečenou zeleninou (můžete se inspirovat na fotce ) a posypeme opraženým sezamovým semínkem. Dále můžete přidat například microherbs, ozdobit celou cizrnou nebo třeba přidat trochu tahini pasty.
Přejeme Vám dobrou chuť.