GRIZLY Cizrna Kabuli 1000 g

Cizrna neboli hrách římský je oblíbená surovina na přípravu hummusu, ale i celé řady dalších pochoutek. Má oříškovou vůni a jemnou texturu. Obsahuje nejvyšší množství fosforu, hořčíku a vápníku ze všech luštěnin.

Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobce: GRIZLY
Vaše cena s DPH 49 Kč
Grizlíci před Vámi už všechno snědli
Na dotaz
Doprava od 59 Kč (Balík Do balíkovny)
Balík Do ruky (Platba kartou on-line) 79 Kč
Balík Do ruky (Platba předem) 79 Kč
Balík Do ruky (dobírka) 109 Kč
Balík Na poštu (Platba kartou on-line) 69 Kč
Balík Na poštu (Platba předem) 69 Kč
Balík Na poštu (dobírka) 69 Kč
Balík Do balíkovny (Platba kartou on-line) 59 Kč
Balík Do balíkovny (Platba předem) 59 Kč
Balík Do balíkovny (dobírka) 89 Kč
Zásilkovna (Platba kartou on-line) 59 Kč
Zásilkovna (Platba předem) 59 Kč
Zásilkovna (dobírka) 79 Kč
PPL (Platba kartou on-line) 79 Kč
PPL (Platba předem) 79 Kč
PPL (dobírka) 129 Kč
GEIS (Platba kartou on-line) 79 Kč
GEIS (Platba předem) 79 Kč
GEIS (dobírka) 109 Kč
Výdejní místa GRIZLY (Platba kartou on-line) 20 Kč
Výdejní místa GRIZLY (Platba předem) 20 Kč
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba předem) ZDARMA
Expediční sklad Olomouc-Chválkovice (Platba kartou on-line) ZDARMA

Produkt brzy naskladníme. Můžeme vám o tom zaslat upozornění.

GRIZLY Cizrna Kabuli 1000 g

  • Administrativní zařazení: Luštěnina
  • Složení: Cizrna Kabuli 100%
  • Země původu: Rusko, Itálie
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Kabuli cizrna je prémiové kvality, má větší plody, hladkou slupku, výbornou oříškovou chuť a příjemnou texturu. Pěstuje se ve středomoří, jižní Evropě, severní Africe, jižní Americe a na indickém subkontinentu. Její název pochází z oblasti v Afghánistánu (Kábul). Cizrna je plná důležitých živn, především bílkoviny, a sacharidů, ale také vlákniny. Obsahuje železo, fosfor, vápník, hořčík, mangan, zinek a vitamíny skupiny B, C a A. Navíc fosforu, hořčíku a vápníku má nejvíce ze všech luštěnin (hrách, čočka, fazole, sójové boby).Vysoký obsah vlákniny pomáhá regulovat funkci střev, zmíněné minerální látky se zase podílí se na tvorbě a udržování struktury a pevnosti kostí. 

Použití: Cizrna se skvěle hodí do salátů, polévek, ale i jako hlavní chod. Před vařením je potřeba ji alespoň na 8 hodin namočit. Doporučujeme vodu slít a ještě cizrnu propláchnout. Vařte alespoň hodinu, někdy i déle v závislosti na druhu a velikosti. Nejoblíbenější pochoutkou poslední doby je hummus z cizrny. 

Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1 413 kJ / 336 kcal
Tuky: 5,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g
Sacharidy: 43 g
z toho cukry: 3,6 g
Vláknina: 17,0 g
Bílkoviny: 20,0 g
Sůl: 0,09 g

Uživatelské recenze

20. 6. 2020 21:19

15. 6. 2020 09:30

1. 6. 2020 12:28
Recepty
[30 min.]
Bez lepku
Bez éček
Bez palmového oleje

Chick chick curry

A jdeme na to: Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na troše olivového oleje, přidáme maso nakrájené na kostky a opékáme dozlatova. Cizrnu…

Číst více
Recepty
[50 min.]
Vegan
Bez lepku
Bez éček
Bez palmového oleje

Hummus s pečenou podzimní zeleninou

Hummus už dávno není exotikou a zaujme nejen na haloweenské oslavě. Můžete si pohrát při jeho servírování za pomocí kvalitních ingrediencí. Při…

Číst více
© 2014–2020 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO