Bezlepkové slunečnicové kostky

Bezlepkové slunečnicové kostky

Směsi na chleba můžeme využít nejen na přípravu chleba v domácí pícce či v troubě, ale také pečiva s charakterem dalamánku.

A jdeme na to:

Čerstvé droždí, olej, vodu a směs na chléb si dobře prohněteme a necháme zhruba na 5 minut odležet. Jakmile je směs odleželá, vyklopíme ji na hladkou plochu, kterou můžeme proti lepení promastit. Těsto rozválíme do zhruba 7 cm vysokého obdélníkového tvaru. Povrch těsta posypeme slunečnicovými semínky nebo semínkovou směsí a zatlačíme je do těsta. Těsto rozřežeme nožem nebo pekařskou kartou na 6 zhruba stejných čtverců. Kostky dáme na plech s pečícím papírem. Necháme na teplém místě kynout minimálně na 30 minut.

Kostky pečemě v rozehřátě troubě asi tak 20 minut na 220 - 230 °C.

Recept od Nominal.cz

 

Počet porcí: 6
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!