A jdeme na to:
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a poté přidejte změklé máslo, kakao, kypřící prášek a obě mouky. Vypracujte těsto, nelekejte se, že je lepivější, to je v pořádku, ale i tak by konzistence měla umožnit s ním dále pracovat.
Do misky nebo talíře prosejte trochu moučkového cukru. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti vlašského oříšku a obalte je v moučkovém cukru po celém obvodu. Přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Nechte si však dostatečné rozestupy, sušenky nabudou na objemu.
Pečte na 180°C cca 10 minut. Dejte však na zkušenost s vlastní troubou a čas tomu přizpůsobte. Sušenky by měly během pečení po celém obvodu popraskat, ale uvnitř by neměly být přesušené. Patří mezi ty spíše měkčí. Z plechu je nesundávejte horké, nechte je nejdříve vystydnout, uchovají si tak tvar. Skladujte v dóze uzavřené víkem, vydrží takto i několik dní.