Zveme vás do světa osvěžujících chutí s úžasným receptem na nadýchaný jahodový dort. Tato sladká pochoutka vás okouzlí nejen svou výjimečnou chutí, ale také svou jednoduchou přípravou. Jdeme na to!
INGREDIENCE NA KORPUS
50 g mandlové mouky
25 g kakaa
1/3 lžičky kypřicího prášku
6 vajec
60 g tekoucího medu
INGREDIENCE NA TVAROHOVU VRSTVU
300 g polotučného tvarohu
100 g zakysané smetany
200 ml smetany ke šlehání
100 ml čekankového sirupu
Želatina
300 g čerstvých jahod
INGREDIENCE NA ČOKOLÁDOVOU VRSTVU
80 g másla
200 g čokolády
Lyofilizované jahody
POSTUP
- Nejprve si smícháme mandlovou mouku společně s kakaem a kypřicím práškem. Oddělíme si bílky od žloutků a bílky vyšleháme. Žloutky přidáme do sypké směsi společně s medem a důkladně promícháme. Poté vmícháme vyšlehané bílky, vložíme do formy o průměru 25 cm a pečeme při 160 stupních cca 15 minut.
- Mezitím si připravíme druhou vrstvu. Smícháme si tvaroh, zakysanou smetanu a čekankový sirup. Poté přidáme vyšlehanou šlehačku a želatinu, kterou připravíme dle návodu.
- Na vychladnutý korpus nasypeme nakrájené čerstvé jahody, přidáme hotový krém a necháme v lednici alespoň hodinu.
- Nakonec si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s máslem, po rozpuštění pravidelně mícháme a necháme trošku vychladnout, než ji nalijeme na dort. Poté už jen posypeme lyofilizovanými jahodami a necháme do druhého dne v lednici.
- Hotový dort nakrájíme a podáváme. Pokud by šla čokoláda hůře krájet, stačí namočit nůž do horké vody, utřít a krájet.
Dobrou chuť vám přeje Grizly a autorka receptu @fitnessrecepty