Černá čočka nenadýmá jako klasická čočka, nemusí se namáčet a je velmi rychle uvařená. Chutná báječně a skvěle se hodí jako příloha či do salátů.
A jdeme na to:
Na 2 lžících olivového oleje zpěníme cibulku spolu s česnekem. Poté přidáme čočku, lehce opražíme a zalijeme vodou (pokud máte, vývarem). Osolíme, opepříme a necháme vařit do změknutí cca 30 minut. Mezitím si nakrájíme červenou cibuli, případně žampiony, kuřecí maso. Nudličky osolíme, opepříme a okořeníme červenou paprikou. Na olivovém oleji zprudka nudličky osmahneme a přidáme cibuli a žampiony. Odstavíme. Uvařenou a zcezenou čočku smícháme se lžící olivového oleje, dochutíme sójovou omáčkou, případně solí a pepřem. Servírujeme s kuřecími nudličkami a avokádem.