Magazín

Višňový RAW dort

Višňový RAW dort

Mlsejte bez omezení a výčitek! Na tomto skvělém višňovém dortu si pochutnají úplně všichni – a je jedno, jestli vyznáváte veganský způsob stravování nebo patříte mezi celiaky či osoby držící bezlaktózovou dietu.

Veganství: Co to znamená a jak na něj?

Veganství: Co to znamená a jak na něj?

Veganství se stává stále populárnějším způsobem stravování i životního stylu. Nejde však jen o výběr potravin, ale o komplexní filozofii, která se snaží minimalizovat utrpení zvířat a dopad na životní prostředí.

Bezlepkové marokánky

Bezlepkové marokánky

Máte rádi marokánky? My také! Proto jsme se rozhodli s vámi sdílet recept na jejich možná netradiční verzi – bez lepku a bez přidaného cukru.

Co je ořechová mouka a hlavní druhy

Co je ořechová mouka a hlavní druhy

Vyzkoušejte oříškovou alternativu běžných pšeničných mouk a užijte si jejich jedinečnou chuť a jemnost. Díky nim může sezóna zdravého pečení a nekonečného mlsání trvat vlastně nepřetržitě, nejen na Vánoce nebo Velikonoce.

TOP 5 účinků kombuchy na naše zdraví

TOP 5 účinků kombuchy na naše zdraví

Zázračný nápoj, který stále častěji dobývá kuchyně vyznavačů zdravého životního stylu i pulty supermarketů. Není však kombucha jako kombucha. A co vlastně kombucha je? Všechno si podrobně vysvětlíme v následujícím článku.

Bezlepková pistáciová roláda

Bezlepková pistáciová roláda

Pojďte si společně s námi vyrobit vynikající pistáciovou roládu s lyofilizovanými malinami. Pustit se do ní mohou i celiaci, protože se peče z bezlepkové pistáciové mouky.

Kurkuma latte

Kurkuma latte

Vyzkoušejte náš recept na lahodné kurkuma latte nebo-li zlaté mléko, které zahřeje a posílí vaši imunitu.

Arašídový dort

Arašídový dort

Na tomhle dortu si pochutnáte vy i celé vaše široké okolí – když na něj ovšem zbyde. Kombinaci arašídů a čokolády totiž odolá jen málokdo. Navíc si arašídový dort připravíte během chvíle.

Pistáciový chlebíček

Pistáciový chlebíček

Takový banánový chlebíček určitě znáte všichni. Co ale tentokrát vyzkoušet pistáciový? S bílou čokoládou, borůvkami a domácím pistáciovým krémem se promění v neodolatelnou dobrotu.

Jahodové kostky

Jahodové kostky

Lahodný koláč ze špaldové mouky s vrstvou sladkého pudinku a jahod potěší každého milovníka ovocných chutí.

Letní bowl s tuňákem

Letní bowl s tuňákem

Léto je ideální čas na lehká a svěží jídla, která nás nejen zasytí, ale také osvěží. Jako třeba náš letní bowl s tuňákem Calvo.

Mangový drink

Mangový drink

Osvěžující mangový drink přímo voní létem! Jeho příprava vám zabere doslova pár vteřin, naopak radost z něho potrvá dlouho.

Kakao se prudce zdražuje

Kakao se prudce zdražuje

Možná jste v poslední době zaznamenali zprávy o tom, ze cena kakaa letí rychlým tempem nahoru. Následkem toho je zvyšování cen čokolády a dalších čokoládových dobrot. Co za tím stojí?

Zelené rizoto

Zelené rizoto

Každý rok se v období Velikonoc objeví zásadní otázka: Co vařit na Zelený čtvrtek? Zkuste experimentovat a vyzkoušejte zelené rizoto!

Mazanec se sušenými meruňkami

Mazanec se sušenými meruňkami

Velikonoce jsou doslova za dveřmi, proto je nejvyšší čas zamyslet se nad tím, jaké dobroty budou zdobit váš sváteční stůl. Zkuste letos vsadit na mazanec se sušenými meruňkami.

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Beránek na velikonoční stůl jednoznačně patří. Peče se z různých těst, my si dnes ukážeme recept, ve které mimo jiné figuruje také mandlová mouka.

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Základ pokrmu jménem pilaf tvoří rýže, která se většinou restuje na oleji s cibulí. My si dnes připravíme rýžový pilaf s rozinkami a mandlemi.

GRIZLY v novém kabátku, vlastně obalech

GRIZLY v novém kabátku, vlastně obalech

Už to chtělo změnu! Právě proto jsme GRIZLY dobroty začali postupně balit do zbrusu nových obalů. Kromě toho, že jsou opravdu krásné, mají také řadu dalších skvělých vlastností – jsou znovuuzavíratelné a pomáhají zachovat maximální kvalitu a čerstvost zabaleného produktu.

Božské mango

Božské mango

Mangu se přezdívá ovoce bohů a my nemůžeme jinak než souhlasit! Naše slaďoučké mango chutná opravdu božsky.

Kokosky ze 3 ingrediencí

Co by to byly za svátky bez kokosek! Tahle dobrota na stole nesmí chybět. Připravte si kokosky podle klasického receptu.

Vánoce se kvapem blíží! Pokud nemáte času nazbyt a pohlížíte se po jednoduchém a rychlém receptu na vánoční cukroví, vyzkoušejte naše vláčné voňavé kokosky. Jsou vděčným receptem, který zvládne i začátečník - vše co potřebujete je 30 minut vašeho času a 3 ingredience! 

Základem je sníh z bílků, díky kterému budou kokosky vláčné a nadýchané. Šlehání nepodceňte, výrazně totiž ovlivní výsledek. Není to však taková věda, jak se na první pohled může zdát. Máme pro vás tipy, díky kterým vyšleháte dokonalý pevný sníh:

Jak vyšlehat pevný sníh

  • Vejce vytáhněte alespoň 30 minut před šleháním z lednice, aby měla pokojovou teplotu.
  • Dbejte na důkladné oddělení žloutku - i malá kapka se může podepsat na výsledku.
  • Pro stabilnější sníh vmíchejte k bílkům jemný krupicový cukr. Přidávejte ho po malých troškách a nelekněte se, pokud se nejprve bude sníh zdát řidší.
  • Dobře funguje i špetka soli.
  • Vypomoct si můžete také přidáním pár kapek citronu nebo octa. Můžete je použít také pro vypláchnutí mísy, ve které budete sníh šlehat.

Extra tip pro gurmány:
Chcete svoje kokosky posunout k úplné dokonalosti? Vyšlehejte sníh švýcarským způsobem ‑ v teplé vodní lázni. Mísu s vyšlehaným sněhem dejte do vodní lázně (voda nesmí být vařící, jinak se vám bílky srazí), pomalu přidávejte cukr a šlehejte dokud se úplně nerozpustí. Směs odstavte a před dalším zpracováním nechte vychladnout. 

Na co si dát pozor při šlehání sněhu?

  • Zbytky mastnoty na nádobí nebo metličkách, které používáte pro šlehání.
  • Příliš stará vejce - obsahují méně bílkovin, proto se s nimi hůře pracuje.
  • Nedošlehaný sníh - poznáho podle toho, že nedrží tvar a má tekutou konzistenci.
  • Přešlehaný sníh - pokud to přeženete, sníh se bude trhat a ztrácet na objemu .

Jak poznat hotový sníh?

Správně vyšlehaný sníh je tuhý, lesklý a když z něj vytáhnete metličku, zůstane na povrchu špička. Nesmí být vodnatý, i kdybyste mísu obrátili vzhůru nohama, sníh se ani nehne (zkoušejte jen v případě, že jste si svým výsledkem opravdu jistí :)). 

-

Recept na kokosky

Ingredience

  • 4 vaječné bílky
  • 200 g jemného krupicového cukru
  • 150 g strouhaného kokosu

Postup

  1. Připravte si sníh. Můžete ho vyšlehat ručně metličkou, pokud si však chcete ušetřit práci, vezměte si na pomoc kuchyňského robota. Šlehejte nejprve na nižší otáčky a postupně zvyšujte rychlost - cílem je navázat na bílek co nejvíce vzduchových bublinek, díky kterým bude sníh pevný. Postupně přidávejte cukr - pomáhá kokoskám držet tvar, pokud byste ho použili příliš málo, hrozí riziko, že z trouby vytáhnete placičky.
  2. Opatrně vmíchejte kokos - nepřežeňte to, jinak se vám budou kokosky rozpadat. Může přidat také vanilkové nebo jiné oblíbené vánoční aroma. 
  3. Pomocí lžičky vytvoříme kokosové hrudky a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 140 stupňů 15-20 minut, dokud nebudou kokosky narůžovělé. Nechte je v zavřené troubě dokud nevychladnou. 

Pokud máte dostatek silné vůle, nechte kokosky 2 dny odležet, budou ještě lepší. 

Počet porcí: 40
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!