Fazolové vafle

Fazolové vafle

Schovávání luštěnin a bílkovin do sladkostí je skvělý způsob jak začít den lahodou zdravou snídaní. V tomto případě ale nemusí jít
jen o sladkost, tyhle vafle jsou totiž skvěle univerzální a můžete je podávat jak ve sladké, tak i ve slané verzi.

Schovávání luštěnin a bílkovin do sladkostí je skvělý způsob jak začít den lahodou zdravou snídaní. V tomto případě ale nemusí jít jen o sladkost, tyhle vafle jsou totiž skvěle univerzální a můžete je podávat jak ve sladké, tak i ve slané verzi.

  1. Fazole slijte od nálevu a v případě, že byl slaný, a vy vafle slané nechcete, pro jistotu fazole ještě propláchněte. Poté přemístěte do nádoby mixéru, přidejte dvě vejce a máslo a rozmixujte na hladké pyré.
  2. Do pyré poté přidejte ještě mléko, mouku a kypřící prášek, a vymíchejte v lehce gumové a lepivé těsto,
    které ale drží na lžíci a nijak zvlášť neteče. Těsto vkládejte do přístroje na vafle a pečte do zlatavé
    barvy
  3. Podávat můžete jak na sladko, tak i naslano – třeba s vejcem a špenátem bude vafle tvořit ideální
    snídani. Ve sladké verzi jsem doladila čerstvým ovocem a rozpuštěnou čokoládou s ořechovým
    máslem.


 

Počet porcí: 6
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!