Mandle v bílé čokoládě, co vypadají jako křepelčí vajíčka. To si na Velikonoce říká o vlastní speciální recept. A tak aby se vajíčkům dobře bydlelo, vytvořte jim hnízdečka z čokolády, ořechů a pukanců. Doplňte svěžím mléčným krémem a velikonoční dobrota je na světě.
- V hrnci na velmi mírném plameni rozpusťte čokoládu s medem, máslem a ořechovým krémem. Poté přidejte pukance a slunečnicová semínka a ve směsi dobře obalte. Odstavte z plotny a ve formě na muffiny vytvořte mističky – hnízda. Nechte zatuhnout.
- Na krém vyšlehejte ricottu, zakysanou smetanu a změklé nebo rozpuštěné máslo. Opět nechte vychladnout.
- Hnízdečka naplňte krémem a ozdobte GRIZLY mandlemi v čokoládě. Strakatá vajíčka jsou mandle v bílé čokoládě s květy růže, hnědá jsou pak mandle ve slaném karamelu. V nabídce jsou ale i další druhy vajíčko-mandliček, určitě si ji projděte celou a zkuste improvizovat dle své chuti.
Hnízdečka udržujte v chladu. Košíček jako takový vydrží poměrně dlouho, můžete si jej připravit i dopředu a naplnit až před podáváním.
Recepty pro vás připravila Barbora Charvátová.