Jak vybrat správnou rýži? Grizly poradí
Rýže nechybí doma snad nikomu. Skvěle zasytí, je přirozeně bezlepková, lehce stravitelná a dodá potřebnou energii. Z každého typu rý...
Kulatozrnná rýže se díky svému tvaru a vysokému obsahu škrobu nejlépe hodí na přípravu italských krémových rizot. Snadno zasytí a skvěle chutná.
Kulatozrnná rýže se díky svému tvaru hodí na přípravu italských krémových rizot. Snadno zasytí a skvěle chutná.
| Energetická hodnota | 1 462 kJ / 346 kcal |
| Tuky | 1,1 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
| Sacharidy | 77 g |
| - z toho cukry | 0,3 g |
| Bílkoviny | 7,5 g |
| Sůl: | 0,01 g |
Vlastnosti a výhody: Kulatozrnná rýže je malá a baculatá a po uvaření je měkká, lehce lepivá a krásně krémová. .
Použití: Hodí se ideálně na přípravu krémového rizota, ale také na chutné nádivky či sladké rýžové kaše a koláče či na španělskou paellu.
Způsob přípravy: Na rizoto si nejdříve osmažíme cibulku (případně také česnek) na másle či olivovém oleji, za chvíli přidáme rýži a společně chvíli restujeme. Pro kvalitní chuť italského rizota je vhodné přidat asi skleničku vína a nechat odpařit. Poté postupně přiléváme nejlépe horký zeleninový vývar (můžete také vodu) a promícháváme asi po dobu 20-25 minut, dokud rýže nezměkne a všechna voda se neodpaří. Na závěr přidáme další máslo a hoblinky parmezánu.
Více nápadů a inspiraci na zdravé pokrmy naleznete v našem magazínu v sekci recepty.
Může obsahovat stopy lepku.
| Energetická hodnota | 1 462 kJ / 346 kcal |
| Tuky | 1,1 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
| Sacharidy | 77 g |
| - z toho cukry | 0,3 g |
| Bílkoviny | 7,5 g |
| Sůl: | 0,01 g |
Rýže nechybí doma snad nikomu. Skvěle zasytí, je přirozeně bezlepková, lehce stravitelná a dodá potřebnou energii. Z každého typu rý...
Kupuji už jedině tuto rýži, je výborná!