Špaldové loupáčky

Špaldové loupáčky

Představa nedělní snídaně, kdy vám domovem voní loupáčky a dáte si k tomu kakaao - určitě se vzpomínkami vrátíte do dětství.

A jdeme na to:

Do mísy robota si dejte mouku, cukr a sůl. Směs dobře promíchejte a uprostřed následně vytvořte důlek. Přidejte do směsi polovinu rostlinného nápoje s droždím a rozmíchejte s částí mouky, aby z toho vzniklo řídké těsto. Přikryjte, dejte na teplé místo a nechte vzejít kvásek.

Do kvásku přidejte zbylý rostlinný nápoj, rozpuštěné máslo, sirup, mleté ořechy, vanilku a žloutky. Hněťte v robotu zhruba 10 minut. Zakryjte a nechte těsto dále kynout cca 60 minut.

Jakmile nám těsto vykyne, rozdělte jej na dva díly. Vyválejte jej do kruhu a rozdělte ho na 6 dílů, do tvaru trojúhelníku. Potom každý jeden díl stočte a vytvarujte prsty oblouček, tak aby to bylo podobné loupáčku, který znáte. Takto vytvarované ponechejte zakryté kynout ještě asi 30 minut. Jakmile rohlíčky vykynou, potřete je bílkem a posypte mákem.

Pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20 minut, dokud nezezlátnou.

Recept do společnosti Countrylife.

 

Počet porcí: 12
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!