Špagety s miso pastou a houbami

Špagety s miso pastou a houbami

Špagety s miso pastou, houbami, sezamovým olejem a lahůdkovou cibulkou. Jednoduchý recept, který si zamilujete pro neodolatelnou kombinaci chutí.

A jdeme na to:

Špagety si připravte dle návodu na obalu.

Houby pokrájejte na silné plátky, v pánvi si rozpalte kokosový olej, vhoďte pokrájené houby a zprudka osmahněte do zlaté barvy. Pohlídejte si, aby houby byly na okraji křupavé.

Zmenšete si plamen, přidejte trochu sezamového oleje, nadrobno nasekaný česnek a nechte ho rozvonět a zesklovatět. Přimíchejte do směsi smetanu a miso pastu, dobře promíchejte a nechte chvíli podusit. Jakmile je směs podušená, přdejte jarní cibulku nakrájenou na nitky a nechte ji mírně zavadnout.

Promíchejte se scezenými špagetami, zakápněte octem a dle chuti dochuťte solí a pepřem.

Recept vytvořila společnost Countrylife.

Počet porcí: 4
Ingredience
  • 400 g čerstvých hub
  • 4 lahůdkové cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 400 g celozrnných semolinových špaget
    Těstoviny špagety celozrnné semolinové BIO Těstoviny špagety celozrnné semolinové BIO
  • 2 lžíce kokosového dezodorizovaného oleje
  • 2 lžičky mugi miso pasty
  • 200 ml rýžové alternativy smetany
  • jablečný ocet
  • 2 lžíce sezamového oleje

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!