Tento recept má dvě důležité vlastnosti – je chuťově velmi zajímavý a zároveň neuvěřitelně jednoduchý na přípravu.
A jdeme na to:
Soba nudle uvaříme podle návodu na obalu a propláchneme studenou vodou, aby se s nimi dalo dále pracovat. 3 lžíce arašídového másla smícháme s miso pastou (nejlépe v odměrce). Přidáme 200 ml teplé vody, díky čemuž se směs lépe propojí. Tyčovým mixérem rozmixujeme a přidáme šťávu z jednoho citronu a chilli podle chuti. Samozřejmě arašídového másla a pasty si můžete dát dle své chuti.
Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky.
Pánev vymažeme olivovým olejem a opečeme zeleninu do křupava. Není dobré použít moc oleje, neboť arašídové máslo je samo o sobě poměrně tučné a jídlo by pak bylo moc těžké. Poté pánev se zeleninou odstavíme ze sporáku a vmícháme arašídovou omáčku.
Nakonec přidáme nudle a pořádně promícháme, aby se v omáčce obalily. Na závěr ozdobíme praženým sezamovým semínkem.
Recept pro GRIZLY.CZ vytvořila Karolína Paterová.