RAW Čokoládové košíčky s malinami

RAW Čokoládové košíčky s malinami

Léto je ve znamení ovoce, tak proč si neudělat malinové RAW košíčky? Pokud nemáte maliny, můžete dát jakékoliv ovoce či oříšky, receptu se držet nemusíte :-)

Léto je ve znamení ovoce, tak proč si neudělat malinové RAW košíčky? Pokud nemáte maliny, můžete dát jakékoliv ovoce či oříšky, receptu se držet nemusíte :-)

A jdeme na to:

Předem si namočíme kešu na čtyři hodiny do vody, aby změkly.

Vlašské ořechy, mandle a datle rozmixujte v mixéru na těsto. Vytvořte si z těsta váleček, který rozkrájíte na 12 stejných kousků, vyválejte menší kuličky a ty vmáčkněte na dno formiček na muffiny. Pokud budeme používat silikonové, nemusí se vymazávat a půjdou dobře vyjmout. Pokud máme kovové je dobré vyložit je potravinovou folií.

Kakaovou hmotu rozpustíme ve vodní lázni (ideálně max. do teploty 48°C). Hmotu vlijeme do mixéru s kokosovým mlékem, přidejte nastrouhanou syrovou cuketu, kterou jsme nechali cca 15 minut pustit štávu, oslaďte sirupem (3–4 lžíce), čokoládovou chuť vyzdvyhnete špetkou soli a dohladka rozmixujte.

Umixovanou čokoládovou náplní naplňte formičky, ve kteréch již máme těsto, až po okraj. Dejte ztuhnout do lednice na cca 3–4 hodiny.

Kešu slijte, lehce osušte a vsypte do mixéru, přidejte 2–3 hrsti malin, doslaďte sirupem (1–2 lžíce), přidejte citronovou šťávu a rozmixujte do hladka.

Vychlazené košíčky dozdobte malinovým kešu krémem cukrářským sáčkem, malinami a drcenými kakaovými boby, případně trochou malinového agáve.

Recept vytvořila společnost Countrylife.

Počet porcí: 4
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!