Quinoa salát s praženými mandlemi, borůvkami a avokádem

Quinoa salát s praženými mandlemi, borůvkami a avokádem

Ovoce v salátu – někteří milují, jiní nesnášejí. Než se ale zařadíte do té druhé skupiny, rozhodně byste mu měli dát alespoň šanci! 

Ovoce v salátu – někteří milují, jiní nesnášejí. Než se ale zařadíte do té druhé skupiny, rozhodně byste mu měli dát alespoň šanci! Neboť přidáním ovoce zkrátka vytvoříte chuťovou kombinaci, které jinak nedosáhnete.

A jdeme na to:

Quinou řádně propláchněte a uvařte v lehce osolené vodě. Množství vody dejte takové, aby sahala jen cca 1 cm nad quinou. Přiveďte k varu, ztlumte, vařte 8 min pod pokličkou a pak odstavte a nechte odpočinout. Takto připravená quinoa bude krásně nadýchaná a neslepí se.

Zelené listy propláchněte a nakrájejte. Některé můžete také nechat v celku, aby měl salát lepší strukturu. Přidejte citronovou šťávu a lahůdkové droždí a pořádně promíchejte. Cherry rajčátka nakrájejte na kousky, avokádo na plátky a pokapejte citronem, aby nezhnědlo. Mandle nasekejte a na suché pánvi opražte. Dejte pozor, aby se nespálily, ale zároveň musí být krásně křupavé!

Počkejte, až quinoa vychladne a můžete začít skládat do misky.

Nejprve dejte salát a na něj navrstvěte quinou, nakrájená rajčátka, borůvky a avokádo. To vše posypte nasekanou čerstvou mátou, opraženými mandlemi a microherbs, pokud máte.

Můžete ještě dochutit citronem, dosolit a případně také lehce posypat chilli vločkami.

Recept pro GRIZLY.CZ připravila Karolina Paterová

Počet porcí: 4
Ingredience
  • mix zelených salátů – ideální špenát, rukola, polníček, listy červené řepy
  • cherry rajčátka
  • 1/2 avokáda
  • 3 lžíce borůvek
  • čerstvá máta
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • 1/2 hrnku quinoi
  • 2 lžíce mandlí
    Mandle Natural Neloupané Mandle Natural Neloupané

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!