Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Máte rádi luštěniny? Co takle vyzkoušet polévku z červené čočky? Příprava je více než jednoduchá a rychlá. Polévka obsahuje spoustu vitamínů.

A jdeme na to:

Červenou cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme dozlatova na oleji. Přisypeme pořádně promytou červenou čočku, kterou lehce opražíme. Čočku vždy vymýváme tak dlouho, dokud voda tvoří bublinky, ty by totiž mohly vést k nadýmání.

Opraženou čočku posypeme kořením, které se tak krásně rozvoní (soli stačí málo, pokud máte slaný vývar).

Vše zalijeme horkým vývarem a necháme vařit cca 15 minut do změknutí.

Polévku podáváme ozdobenou bylinkami a piniovými oříšky, nejsou nutností, ale skvěle pokrm dochutí.

Počet porcí: 6
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!