Podzim už nám pomalu klepe na dveře, avšak rajčata jsou stále chutná a plná vitamínů. Pojďme je společně naplnit výživnou směsí z quinoy.
A jdeme na to:
Začneme tím, že pořádně opláchneme semínka quinoy a poté je přidáme do osolené vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Přecedíme a necháme stranou v připravené míse. Mezitím si odkrojíme horní část z rajčat a vydloubeme je lžičkou, abychom vytvořili otvor pro naplnění směsí. Odkrojený vrch i vydloubané rajče si schováme na později. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
Nejdříve si nakrájíme cibuli a česnek najemno, lilek na malé kousky asi 1x1cm. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a smažíme nejdříve cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme lilek, osolíme a opepříme a opékáme asi 5 minut na silném plameni, poté přidáme česnek, zeslabíme a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Do mísy s quinoou přidáme orestovaný lilek s cibulí a česnekem a promícháme s nasekanou čerstvou mátou a sýrem Feta nakrájeným na malé kostky. Podle chuti dosolíme a popepříme.
Hotovou směsí naplníme rajčata a zakápneme olivovým olejem. Přikryjeme odkrojeným horním dílem a pečeme v rozehřáté troubě asi 30 minut. Podáváme horké.
Tento jednoduchý recept na pečená rajčata plněná výživnou směsí z Quinoy a sýru Feta je kompletní a zdravý pokrm, který již nevyžaduje žádnou další přílohu.