Přemýšlíte o nedělním dezertu pro celou rodinu? Co takhle bábovku s kousky tmavé čokolády, vlašskými ořechy a vanilkou.
A jdeme na to:
Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu, nezapomeňte si je tedy předem připravit z lednice.
Do mísy robota dejte máslo,cukr a špetku soli. Utřete na hladký krém, který trvá zhruba 8 minut.
Vezmeme si další mísu, ve které vyšlehejte vejce, dokud nezesvětlají a nenabudou na objemu. Postupně zašlehejte do máslového krému.
Bokem si připravte suchou směs. Smíchejte mouku, mleté a sekané ořechy, čokoládu, kakao, mletou vanilku a prášek do pečiva. Tuto suchou směs následně přidejte společně s rostlinným nápojem do mísy. Postupně vmíchejte a zpracujte.
Vymažte si formu na bábovku máslem a vysypte hrubou moukou, aby nám šla následně lehce vyklopit. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 160 °C asi 50–55 minut.
Recept od společnosti Countrylife.