Nadýchaný švestkový jáhelník

Nadýchaný švestkový jáhelník

Ať už za studena nebo za tepla, jako hlavní jídlo či dezert, tenhle skvělý recept Vám probudí chuťové pohárky!

Ať už za studena nebo za tepla, jako hlavní jídlo či dezert, tenhle skvělý recept Vám probudí chuťové pohárky!

A jdeme na to:

Jáhly spařte vroucí vodou. Následně jáhly uvařte společně s kořením v rostlinném nápoji. Povařte je pomalu na mírném plameni bez pokličky zhruba 20 minut, poté je ještě pár minut přikryté nechte dojít. Hřebíček následně vyjměte.

Do jáhel následně vmíchejte nasekané mandličky, kokosový tuk, sirup dle chuti a sušené ovoce. Zapékací misku potřete řádně tukem, nalejte připravenou směs do tenké vrstvy a uhlaďte.. Nakonec vtlačte švestky, které jsme si předem vypeckovali.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut, švestky krásně pustí šťávu.

Recept vytvořila společnost Countrylife

Počet porcí: 4
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!