Jablečný křupan

Jablečný křupan

Sezóna jablek je tu!!! Pokud už vás klasický štrúdl nebaví, pojďme spolu zkusit jablečný křupan z ovesných vloček. Budete nadšeni.

Sezóna jablek je tu!!! Pokud už vás klasický štrúdl nebaví, pojďme spolu zkusit jablečný křupan z ovesných vloček. Budete nadšeni. Je totiž zdravý, chutný, a navíc velmi snadný na přípravu.

A jdeme na to:

Nejdříve si připravíme drobenku. Smícháme ovesné vločky, kokosový olej (ghí nebo máslo - co komu vyhovuje) a třtinový cukr. Jedním ze zvolených tuků vymažeme i zapékací mísu.

Nakrájíme jablka i se slupkou na půlměsíčky. Doporučujeme pokapat vymačkaným citronem. Posypeme je skořicí a nasekanými vlašskými oříšky. Promícháme. Pokud by se nám zdála směs málo sladká, můžeme ji dochutit datlovým sirupem.

Asi ⅔ drobenky vložíme do zapékací mísy, přidáme směs z jablek a oříšků. Místo vanilkové zmrzliny nebo šlehačky koláč skvěle zjemní zdravější varianta v podobě sójového vanilkového dezertu. Nalijeme ho rovnou na směs z jablek a na závěr zasypeme zbytkem drobenky.

Pečeme do křupava při 170 °C asi 40 min.

Křupan lze konzumovat hned teplý anebo nechat pár hodin uležet.

Foto od společnosti Countrylife.

Počet porcí: 6
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!