🟢 Všechny objednávky stíháme doručit do Vánoc.

Kategorie

Domácí tomatová polévka

Domácí tomatová polévka

Která polévka nejvíce připomíná dětsví? No přece rajská! Připravte si ji na víkendový oběd, smlsne si celá rodina.

Rajčatová polévka jako od maminky.

A jdeme na to:

Olivový olej a máslo roztavte na mírném ohni v pánvi. Přidejte cibuli a restujte po dobu 10 minut nebo dokud nezesklovatí.
Přidejte česnek, bazalku, sůl, černý pepř, mletý červený pepř a skořici a restujte další minutu. Postupně přidejte rajčata, rýži a kuřecí vývar, promíchejte, přikryjte a nechte 20-25 minut. Občas promíchejte.
Přidejte jedlou sodu a pak použijte ponořovací mixér a mixujte, dokud nebude polévka jemná.

Polévku můžete ozdobit bazalkou a přidat smetanu, která polévku ještě více zjemní.

Počet porcí: 5
Ingredience
  • 2 lžíce másla
  • 1 střední cibule nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku nakrájené na kostičky
  • 1/4 lžičky červeného pepře
  • 2 listy bazalky nasekané
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 šálky kuřecího masa nebo zeleniny
  • 1/8 lžičky skořice
    Skořice mletá cejlonská Skořice mletá cejlonská
  • 1/4 čajové lžičky jedlé sody
    Jedlá soda Bikarbona Jedlá soda Bikarbona
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 800 g loupaných rajčat
    Loupaná rajčata Loupaná rajčata

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!