Domácí tomatová polévka

Domácí tomatová polévka

Která polévka nejvíce připomíná dětsví? No přece rajská! Připravte si ji na víkendový oběd, smlsne si celá rodina.

Rajčatová polévka jako od maminky.

A jdeme na to:

Olivový olej a máslo roztavte na mírném ohni v pánvi. Přidejte cibuli a restujte po dobu 10 minut nebo dokud nezesklovatí.
Přidejte česnek, bazalku, sůl, černý pepř, mletý červený pepř a skořici a restujte další minutu. Postupně přidejte rajčata, rýži a kuřecí vývar, promíchejte, přikryjte a nechte 20-25 minut. Občas promíchejte.
Přidejte jedlou sodu a pak použijte ponořovací mixér a mixujte, dokud nebude polévka jemná.

Polévku můžete ozdobit bazalkou a přidat smetanu, která polévku ještě více zjemní.

Počet porcí: 5
Ingredience
  • 2 lžíce másla
  • 1 střední cibule nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku nakrájené na kostičky
  • 1/4 lžičky červeného pepře
  • 2 listy bazalky nasekané
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 šálky kuřecího masa nebo zeleniny
  • 1/8 lžičky skořice
    Skořice mletá cejlonská Skořice mletá cejlonská
  • 1/4 čajové lžičky jedlé sody
    Jedlá soda Bikarbona Jedlá soda Bikarbona
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 800 g loupaných rajčat
    Loupaná rajčata Loupaná rajčata

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!