Obecné informace k nákupu Nábytku na splátky se společností ESSOX

Cuketový quiche

Quiche je slaný koláč. Výborný je za studena a tak je to ideální recept, na letní oběd či večeři.

A jdeme na to:

Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl a promíchejte. Do promíchané mouky přidejte vejce, máslo a rozdrobte vše na drobenku. Poté vypracujte vláčné těsto, pozor ale na dlouhé hnětení, které je u tohoto těsta nežádoucí. Konzistenci těsta můžete upravit přidáním mouky nebo naopak lžící studené vody.

Připravené těsto zabalte do fólie a vložte na odpočinutí do lednice.

Cuketu si mezitím rozkrojte podélně na poloviny. Pokud je cuketa starší nebo moc veliká, vykrojte její střed se semínky. Nakrájejte škrabkou na tenké provázky. Dejte do mísy, osolte a nechte chvíli odležet, aby nám odešla z cukety voda. Cuketovou směs osušte v utěrce nebo na ubrousku.

V míse si vyšlehejte vejce a přidejte kurkumu a mandlovou smetanu. Dochuťte solí a muškátovým oříškem.

Odpočaté těsto vyválejte do tenké vrstvičky, opatrně přes válec přeneste do formy na quiche a zatlačte až do okrajů.

Dno koláčové formy vyložte pečicím papírem a těsto následně zatižte fazolemi a předpečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 minut.

Provázky nastrouhané cukety stočte do spirály na dno předpečené krusty. Začněte od středu a pokračujte k okraji. Provázky cukety nenavíjejte příliš nasebe a ponechte místo na náplň. Následně zalejte připravenou nápní a pečte v troubě zhruba 30 minut, dokud nám vrchní vrstva nevychládne.

Recept vytvořila společnost Countrylife.

Počet porcí: 4
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!