A jdeme na to:
Mnoho z nás si usnadní práci tím, že hummus připraví ze sterilované cizrny. Avšak daleko lepší, výraznější a opravdovější chuť získáme, pokud si hummus připravíme ze sušené cizrny. Je to sice delší na přípravu, ale výsledek za to skutečně stojí.
Cizrnu si tedy přes noc namočíme do studené vody tak, aby byla potopená pod hladinou a přidáme 1 lžičku jedlé sody. Ráno si pak cizrnu slijeme, pořádně ji propláchneme pod tekoucí vodou a v osolené vodě vaříme alespoň hodinu, dokud nebude měkká.
Poté už se pustíme do přípravy samotného hummusu. Do mixéru si dáme cizrnu, přidáme vodu, pastu Tahini, 100 ml olivového oleje, římský kmín, česnek a citronovou šťávu. Mixujeme, dokud nám nevznikne krásně hladká konzistence. Pokud máme hummus i přesto, že mixujeme delší dobu, stále hrudkovitý, přidáme tekutinu – vodu. Jakmile máme hotovo, hummus ještě ochutíme špetkou soli a pepře. Přendáme do misky, zakapeme zbývajícím olivovým olejem a posypeme cizrnou, případně sezamovými semínky.