Podzimní počasí nás láká k pěkným procházkám barevným podzimem, slunce ještě trochu hřeje, ale přichází chladnější vítr a chceme se zachumlat do svetrů, teplejších bund a čepic. Léto nám nenávratně mává. To však nebrání si doma připravit něco sladkého, zdravého, i když studeného až mrazivého. Nebojte se, jdeme na to. Jedná se o zmrzlinu, kde hlavní roli hrají kešu oříšky, mražené ovoce, které určitě máte doma v mrazáku z letních zásob :-)
Příprava:
- Kešu si nejprve namočte do studené vody, nejlépe přes noc nebo minimálně na 4 hodiny.
- Připravte si mixér, který vám rozmixuje ořechy i mražené ovoce. V tomto receptu jsou použité mražené borůvky z Jeseníků.
- Další kroky jsou velmi jednoduché, kešu sceďte a rozmixujte společně s mraženým ovocem, medem a troškou kokosové smetany nebo mléka.
- Zmrzlinu můžete ihned podávat nedočkavým mlsounům, určitě je uchvátí nejen chuť, ale v tomto případě i podzimní barva bordó.
- Servírujte do miseček nebo pomocí tvořítka na talíř (dle foografie). Zde se nabízí Vaše fantazie a kreativita zdobení.
- Krásný barevný podzim a dobrou chuť.
Recept vytvořila:
Marcela PíchalováProduktová specialistka v GRIZLY.cz, kterou baví vařit a kombinovat zahraniční chutě s českou klasikou. Ráda experimentuje s oříšky nebo semínky a často vaří a peče bez lepku na různé způsoby. Krásný podzim a dobrou chuť.