Magazín

Višňový RAW dort

Višňový RAW dort

Mlsejte bez omezení a výčitek! Na tomto skvělém višňovém dortu si pochutnají úplně všichni – a je jedno, jestli vyznáváte veganský způsob stravování nebo patříte mezi celiaky či osoby držící bezlaktózovou dietu.

Veganství: Co to znamená a jak na něj?

Veganství: Co to znamená a jak na něj?

Veganství se stává stále populárnějším způsobem stravování i životního stylu. Nejde však jen o výběr potravin, ale o komplexní filozofii, která se snaží minimalizovat utrpení zvířat a dopad na životní prostředí.

Bezlepkové marokánky

Bezlepkové marokánky

Máte rádi marokánky? My také! Proto jsme se rozhodli s vámi sdílet recept na jejich možná netradiční verzi – bez lepku a bez přidaného cukru.

Co je ořechová mouka a hlavní druhy

Co je ořechová mouka a hlavní druhy

Vyzkoušejte oříškovou alternativu běžných pšeničných mouk a užijte si jejich jedinečnou chuť a jemnost. Díky nim může sezóna zdravého pečení a nekonečného mlsání trvat vlastně nepřetržitě, nejen na Vánoce nebo Velikonoce.

TOP 5 účinků kombuchy na naše zdraví

TOP 5 účinků kombuchy na naše zdraví

Zázračný nápoj, který stále častěji dobývá kuchyně vyznavačů zdravého životního stylu i pulty supermarketů. Není však kombucha jako kombucha. A co vlastně kombucha je? Všechno si podrobně vysvětlíme v následujícím článku.

Bezlepková pistáciová roláda

Bezlepková pistáciová roláda

Pojďte si společně s námi vyrobit vynikající pistáciovou roládu s lyofilizovanými malinami. Pustit se do ní mohou i celiaci, protože se peče z bezlepkové pistáciové mouky.

Kurkuma latte

Kurkuma latte

Vyzkoušejte náš recept na lahodné kurkuma latte nebo-li zlaté mléko, které zahřeje a posílí vaši imunitu.

Arašídový dort

Arašídový dort

Na tomhle dortu si pochutnáte vy i celé vaše široké okolí – když na něj ovšem zbyde. Kombinaci arašídů a čokolády totiž odolá jen málokdo. Navíc si arašídový dort připravíte během chvíle.

Pistáciový chlebíček

Pistáciový chlebíček

Takový banánový chlebíček určitě znáte všichni. Co ale tentokrát vyzkoušet pistáciový? S bílou čokoládou, borůvkami a domácím pistáciovým krémem se promění v neodolatelnou dobrotu.

Jahodové kostky

Jahodové kostky

Lahodný koláč ze špaldové mouky s vrstvou sladkého pudinku a jahod potěší každého milovníka ovocných chutí.

Letní bowl s tuňákem

Letní bowl s tuňákem

Léto je ideální čas na lehká a svěží jídla, která nás nejen zasytí, ale také osvěží. Jako třeba náš letní bowl s tuňákem Calvo.

Mangový drink

Mangový drink

Osvěžující mangový drink přímo voní létem! Jeho příprava vám zabere doslova pár vteřin, naopak radost z něho potrvá dlouho.

Kakao se prudce zdražuje

Kakao se prudce zdražuje

Možná jste v poslední době zaznamenali zprávy o tom, ze cena kakaa letí rychlým tempem nahoru. Následkem toho je zvyšování cen čokolády a dalších čokoládových dobrot. Co za tím stojí?

Zelené rizoto

Zelené rizoto

Každý rok se v období Velikonoc objeví zásadní otázka: Co vařit na Zelený čtvrtek? Zkuste experimentovat a vyzkoušejte zelené rizoto!

Mazanec se sušenými meruňkami

Mazanec se sušenými meruňkami

Velikonoce jsou doslova za dveřmi, proto je nejvyšší čas zamyslet se nad tím, jaké dobroty budou zdobit váš sváteční stůl. Zkuste letos vsadit na mazanec se sušenými meruňkami.

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Beránek na velikonoční stůl jednoznačně patří. Peče se z různých těst, my si dnes ukážeme recept, ve které mimo jiné figuruje také mandlová mouka.

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Základ pokrmu jménem pilaf tvoří rýže, která se většinou restuje na oleji s cibulí. My si dnes připravíme rýžový pilaf s rozinkami a mandlemi.

GRIZLY v novém kabátku, vlastně obalech

GRIZLY v novém kabátku, vlastně obalech

Už to chtělo změnu! Právě proto jsme GRIZLY dobroty začali postupně balit do zbrusu nových obalů. Kromě toho, že jsou opravdu krásné, mají také řadu dalších skvělých vlastností – jsou znovuuzavíratelné a pomáhají zachovat maximální kvalitu a čerstvost zabaleného produktu.

Božské mango

Božské mango

Mangu se přezdívá ovoce bohů a my nemůžeme jinak než souhlasit! Naše slaďoučké mango chutná opravdu božsky.

Vyzkoušejte mandle na všechny způsoby

Mandle a Vánoce patří odjakživa k sobě. Můžete je využít na pečení, krémem slepit cukroví, mleté mandle použít místo mouky, vyrobit z nich mléko nebo je chroupat jen tak.

Mandle a Vánoce patří odjakživa k sobě. Tato křupavá pochoutka je oblíbená především pro své všestranné využití – můžete ji chroupat jen tak, pražit, mleté mandle použít místo mouky, vyrobit z nich mléko nebo je využít při pečení vánočního cukroví. Mandle se také řadí mezi nejzdravější potraviny na světě. Kromě toho, že obsahují spoustu minerálů, mají i vysoký obsah antioxidantů, vlákniny a zdraví prospěšných tuků, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu.


Mandle ve své nejpřirozenější podobě jsou perfektní svačinkou i pohoštěním pro vaše hosty. Křupavá jádra jsou skvělá nejen jako zdravé zobání, ale díky své měkkosti též na vaření, pečení nebo výrobu mandlového mléka. Mají sladkou chuť a tenkou slupku plnou antioxidantů. Zkuste jimi ozdobit některé druhy cukroví, přidejte je do sušenek nebo je smíchejte se sušeným ovocem a vločkami a vyrobte si domácí müsli.


proc jist mandle

Mandlová mouka je velmi oblíbenou ingrediencí při zdravém nebo bezlepkovém pečení. A ta od Grizly je navíc vyrobena z těch nejlepších loupaných blanšírovaných mandlí a velmi jemně namletá. Využijete ji při přípravě pečených i nepečených dezertů, jako jsou křupavé makronky, domácí marcipán nebo vánoční rumové kuličky. Skvělá bude také pro výrobu mandlového mléka nebo do dortových krémů. 

Právě svítá, vaříte si kávu a bytem se line vůně čerstvé vánočky s máslem, kterou zdobí tenké plátky křupavých mandlí. No umíte si představit hezčí sváteční ráno? Tenké plátky křupavých mandlí využijete při vánočním pečení opravdu hojně. Kromě zmíněné vánočky se mandlové plátky hodí též při tvorbě dalšího cukroví, třeba oblíbených ischelských dortíčků, nebo jako ozdoba dezertů.

 

Oříšková chuť a jemnost, jakou si neumíte ani představit. GRIZLY Mandlový krém je vyroben z jemně mletých mandlí a našlehaný do dokonale krémové a nadýchané konzistence. Využijete jej do snídaňových kaší, na lívance, jako přísadu do smoothies, ale i při pečení vánočního cukroví. Můžete ho přidat přímo do těsta nebo jím některé druhy cukroví ozdobit či slepit. Na Grizly najdete máslo jak z loupaných, tak neloupaných mandlí.

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!