Tofíčka s medvědím česnekem a kváskovým chlebem

Tofíčka s medvědím česnekem a kváskovým chlebem

Medvědí tofíčka jsou lahodnou alternativou míchaných vajíček, kterou si zamilujete.

Postup:

1. Kostku tofu rozdrobíme prsty na menší kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje a opékáme cibuli i tofu přibližně 5 minut za stálého míchání. Přidáme lžičku kurkumy, černé soli i uzené papriky. Dle chuti přidáme i tymián nebo jiné bylinky. Stáhneme plamen a vmícháme smetanu a lahůdkové droždí. Případně dosolíme.

2. Listy medvědího česneku opereme ve studené vodě a osušíme v salátové odstředivce. Pomocí mixéru je rozmixujeme spolu s olejem, solí i oříšky do požadované hrubosti. Pesto uchováváme v lednici.

3. Tofíčka servírujeme se lžičkou medvědího pesta a topinkami z kváskového chleba.

TIP: Pokud neseženete čerstvý medvědí česnek, vyzkoušejte tofíčka s bazalkovým nebo petrželkovým tofu. Pro úsporu času vybírejte z naší nabídky pest.

 

Recept pro vás připravila MUDr. Daniela Lilling

Počet porcí: 2
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!