Postup:
1. Kostku tofu rozdrobíme prsty na menší kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje a opékáme cibuli i tofu přibližně 5 minut za stálého míchání. Přidáme lžičku kurkumy, černé soli i uzené papriky. Dle chuti přidáme i tymián nebo jiné bylinky. Stáhneme plamen a vmícháme smetanu a lahůdkové droždí. Případně dosolíme.
2. Listy medvědího česneku opereme ve studené vodě a osušíme v salátové odstředivce. Pomocí mixéru je rozmixujeme spolu s olejem, solí i oříšky do požadované hrubosti. Pesto uchováváme v lednici.
3. Tofíčka servírujeme se lžičkou medvědího pesta a topinkami z kváskového chleba.
TIP: Pokud neseženete čerstvý medvědí česnek, vyzkoušejte tofíčka s bazalkovým nebo petrželkovým tofu. Pro úsporu času vybírejte z naší nabídky pest.
Recept pro vás připravila MUDr. Daniela Lilling