Thajské kari

Thajské kari

Máte rádi asijskou kuchyni? Tak tuto klasiku musíte vyzkoušet.

A jdeme na to:

Rýži uvaříme, kuře nakrájíme na kousky. Na pánvi osmahneme zázvor, česnek, vmícháme kari pastu a necháme prohřát a zalijeme kokosovým mlékem. U kari pasty myslete na to, že je dost pikantní, proto ji přidáváme po částech. Chvíli směs povaříme, a poté přidáme kuře a přibližně 15 minut dusíme. Dochutíme rybí omáčkou a hnědým cukrem. Necháme ještě přejít varem a na závěr přisypeme perilu a koriandr.

Hotové kari rozdělíme do misek, ozdobíme chillim, zázvorem a bylinkami. Podáváme s uvařenou rýží.

Počet porcí: 2
Ingredience
  • 1 polévková lžíce najemno nasekaného zázvoru
  • 1 polévková lžíce najemno nasekaného česneku
  • 8 vykostěných kuřecích stehen
  • hrst perily křovité
  • 1 chilli paprička nakrájená na plátky
  • kousek zázvoru na ozdobení
  • bylinky dle chuti na ozdobu
  • hrst koriandru
    Koriandr nať BIO Koriandr nať BIO
  • 2-5 lžic červené kari pasty
  • 1 lžička třtinového cukru
    Třtinový cukr Třtinový cukr
  • jasmínová rýže
    Rýže jasmínová Rýže jasmínová
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
    Olivový olej Pomace Olivový olej Pomace

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!