Jednoduchý, rychlý a dobrý recept, do kterého můžete přidat suroviny, které zrovna najdete v lednici.
A jdeme na to:
Čerstvé listy baby špenátu spařte v cedníku horkou vodou. Spařený špenát vyždímejte, nasekejte a nechte ho zchladnout. Horkovzdušnou troubu mezitím předehřejte na 200 stupňů. První plát listového těsta rozbalte a namažte ho pestem z medvědího česneku nebo pestem, které máte rádi, či máte zrovna doma. Na nej rozložte nasekaný špenát a rozdrobený sýr feta.
Druhý plát namažte pestem ze sušených rajčat (nebo opět jiným pestem dle chuti), na něj poklaďte na kostičky nakrájenou mozarellu a ozdobte lístky bazalky.
Těsta zarolujte přes delší stranu a vytvořené rolády nakrájejte zhruba na centimetrové plátky.
Nakrájená kolečka dejte na plech pokrytý pečicím papírem. Každé kolečko důkladně potřete rozšlehaným, trošku osoleným vejcem. Pokud nemají dokonalý tvar, nic se neděje – při pečení se srovnají.
Takto připravené šneky dejte péct do vyhřáté trouby cca na 20 minut. Když jsou hotové, nechte je na plechu ještě chvíli zchladnout.
Recept od Hradeckých delikates.