Kung pao je klasika sečuánské kuchyně z marinovaného masa, křupavých orestovaných arašídů a pikatní sladkokyselé Kung Pao omáčky.
Tradičně se připravuje s kuřecím masem, ale stejně dobře funguje i s masem hovězím, věpřovým nebo také tofu.
Naše kung pao směle konkuruje tomu, které se servíruje v asijských restauracích. Hlavní výhodou však je, že nad volbou ingrediencí máte plnou kontrolu a tak si můžete toto jednoduché jídlo připravit poctivě, bez nejrůznějších éček, chemických ochucovadel nebo jiných zbytečných přísad.
Ingredience
500 g mletého hovězího masa
40 g kukuřičné strouhanky
1/2 lžičky zázvoru
3 stroužky česneku
80 g arašídů
2 papriky
3 jarní cibulky
Sezamový olej
200 g jasmínové rýže
Na omáčku:
1 lžíce rýžového octa
1/3 lžičky zázvoru
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce hoisin omáčky
5 lžic sójové omáčky
10 lžic vody
Postup
- V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku.
- V pánvi opečte na sucho arašídy. Dejte je do misky.
- Mleté maso promíchejte se zázvorem, kukuřičnou strouhankou a jedním prolisovaným stroužkem česneku. Vytvarujte kuličky a opečte je v pánvi na sezamovém oleji. Hotové kuličky dejte z pánve do misky a nechte chvíli bokem.
- Nakrájejte papriky na kostičky a jarní cibulku. Nakrájenou papriku a bílé části jarní cibulky opékejte do změknutí. Poté vmíchejte maso, arašídy, dva prolisované stroužky česneku a zelené části jarní cibulky. Opékejte cca 1 minutu.
- Vlijte omáčku (kterou před tím ještě promíchejte) a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
Podávejte s voňavou jasmínovou rýží.
Recept pro vás připravila @hungrypanda.cz