Labeta

Chléb slunečnicový bez lepku 500 g

51 Kč

102 Kč / kg

Skladem (>5ks)

30. 1. Může být u vás

Dočasně nedostupné

Ať už v troubě či v domácí pekárně, slunečnicový chléb bez lepku si připravíte jednoduše doma.

Popis

Labeta Chléb slunečnicový bez lepku 500 g

Připravte si domácí chléb bez lepku, se slunečnicovými semínky. V balení je přidané již i droždí, takž na vás zbývá jen přidat vodu.

Chléb můžeme upéct v domácí pekárně nebo v troubě.

Směs neobsahuje lepek ani žádné jiné alergeny.

Složení: bramborový škrob, rýžová mouka, slunečnicové semínko 9 %, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, zahušťovadlo: guma guar, kmín, cukr, rostlinná vláknina, barvivo: amoniakový karamel, kyselina citronová.

Návod k přípravě: Oba sáčky smícháme, přidáme 380 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto, které vložíme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout.
Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut.

Příprava v domácí pekárně:  Do domácí pekárny nalijeme 380 ml vlažné vody (nepoužívejte vody více než doporučené množství, těsto při míchání řídne). Nasypeme směs na chleba, přidáme sušené droždí a zapneme program s dobou trvání cca 2 hodiny (Rychlý, Sprint, Gluten free apod.). Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu. Pekárna zajistí zamíchání, vykynutí a upečení chleba bez vaší pomoci.

Složení:

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1 571 kJ / 372 kcal
Tuky: 4,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g
Sacharidy: 75 g
z toho cukry: 2,1 g
Vláknina: 3,5 g
Bílkoviny: 5,1 g
Sůl: 1,8 g