Skladem (>5ks)
26. 6. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Doprava od 59 Kč
Pohanka se stala jednou ze základních potravin zdravé výživy, především díky svému složení, ale také chuti a širokému využití v kuchyni. Navíc je přirozeně bezlepková a loupaná termickým způsobem.
Popis
GRIZLY Pohanka loupaná kroupy 1000 g
- Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
- Složení: Pohanka loupaná kroupy 100 %, barva krup se může lišit dle země původu
- Země původu: Česko, Polsko, Rusko, Ukrajina, Čína
- Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Pohanka má svúj původ v Himálajích. K nám se dostala ve 12. století a svůj název si získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili.
Použití: Pohanka chutná skvěle naslano i na sladko. Dá se smíchat s čerstvým nebo se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Variant existuje celá řada. Můžete ji ještě ochutit kakaem, medem nebo sirupem. Takto si připravíte stylovou, sytou a nutričně hodnotnou snídani nebo svačinku. Naslano může sloužit jako příloha ochucená bylinkami a česnekem nebo sušenými rajčaty. Dá se z ní připravit i hlavní chod smícháním s restovanou zeleninou, houbami anebo masem.
Způsob přípravy: Pohanku propláchněte a poté vařte podobně jako rýži cca 20 minut, kdy na jeden díl pohanky připadají asi dva dílky vody. Pro šetrnější přípravu, stačí povařit 10-15 minut a poté nechat dojít pod pokličkou.
Další zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 530 kJ / 360 kcal |
Tuky: | 2,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,6 g |
Sacharidy: | 70,4 g |
z toho cukry: | 2,3 g |
Bílkoviny: | 12 g |
Sůl: | 0,01 g |