Alfalfa neboli česky vojtěška je léčivá bylina, která je součástí tradiční čínské medicíny již přes 15 tisíc let. Její bio semínka na klíčení jsou velmi bohatá na enzymy, vitamíny a minerální látky. Při klíčení se v semínkách veškeré živiny zmnohonásobují.

Balení:

250 g (vyprodáno)
  • Dočasně nedostupné

Alfalfa neboli česky vojtěška je bylina, která je součástí tradiční čínské medicíny již přes 15 tisíc let. 

Podobné produkty

Popis

GRIZLY Alfalfa BIO semínka na klíčení 250 g

  • Administrativní zařazení: Semena na klíčení
  • Složení: Alfalfa – tolice vojtěška* 100 %
  • *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
  • Země původu: Itálie
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Tolice vojtěška nebo jednoduše vojtěška je modrá bobovitá bylina, kterou můžeme najít i na českých lukách, přestože svůj původ má v Asii. V tradiční čínské medicíně má své nezastupitelné místo. Jsou velmi chutnou záležitostí, která skvěle vypadá.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Klíčením v semínkách aktivujeme enzymy, díky kterým jsou klíčky lehce stravitelné. V zrnech navíc během procesu klíčení roste množství esenciálních aminokyselin a mnohonásobně stoupá obsah vitamínů a minerálních látek.

Použití: Naklíčená semínka vojtěšky můžete přidávat do salátů, těstovin, polévek, na namazané pečivo nebo při přípravě zeleninových smoothie.

Návod k přípravě: Semínka po dobu 8-12 hodin namáčejte ve vodě (nejlépe filtrované bez chlóru). V klíčící nádobě nechejte semínka klíčit 4-6 dní. Během klíčení semínka 2-3 x denně proplachujte. Plně naklíčená semínka připravená ke konzumaci měří 2,5-5 cm. Ideální teplota pro celý proces je 20 °C.