Datle exclusive
Proč datle? Protože dodávají velké množství energie, jsou tak ideální svačinkou do práce i na dovolenou.
Navíc je můžete přidat do dezertů, omáček nebo je využít při pečení jako alternativu cukru. Pokud jsou správně skladovány, vydrží vám doma i na výletě opravdu dlouho. O tom, že je to skvělá pochoutka prověřená časem svědčí fakt, že jejich historie pěstování sahá až do starověkého Egypta a Mezopotámie.
Lahodné datle
Datle jsou skvělým zdrojem energie a živin, což z nich činí ideální svačinkou nejen na cesty. Čeká vás náročný den? Nakrájejte a přidejte datle do jogurtu, kaše nebo do svého smoothie jako přírodní sladidlo.
Vysoký obsah mononenasycených tuků:
Tyto tuky přispívají k lepšímu zdraví srdce tím, že pomáhají snižovat hladinu LDL (špatného) cholesterolu.
Bohaté na vitamín E:
Mandle jsou jedním z nejlepších zdrojů vitamínu E, který působí jako antioxidant a chrání tělesné buňky před poškozením volnými radikály. Tento vitamín také podporuje zdraví kůže a očí.
Obsahují hodně vlákniny:
Vláknina v mandlích pomáhá regulovat trávení a může předcházet různým trávicím problémům. Také podporuje pocit sytosti, což může přispět k regulaci váhy.
Proteiny:
Nabízejí relativně vysoký obsah rostlinných bílkovin, což je důležité pro růst a opravu tělesných tkání.