Iswari KONOPNÁ 60% VLÁKNINA BIO, 250 g
Nerozpustná vláknina podporuje střevní peristaltiku a napomáhá tak vyprazdňování.
Balení:
Nerozpustná vláknina podporuje střevní peristaltiku a napomáhá tak vyprazdňování.
| Nutriční hodnoty / 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 1176 kJ / 286 kcal | 
| Tuky: | 7,7 g | 
| z toho nasycených: | 0,9 g | 
| Sacharidy: | 5,7 g | 
| z toho cukry: | 1,5 g | 
| Vláknina: | 60,0 g | 
| Bílkoviny: | 18 g | 
| Sůl: | 0 g | 
Popis
Iswari Konopná 60% vláknina BIO 250 g
Vláknina hraje v naší stravě velmi důležitou roli. Jedná se z chemického hlediska o polysacharidy, které lidské enzymy nedokáží rozložit na základní stavební jednotky a proto s příjmem vlákniny člověk nezvyšuje svůj energetický příjem. To jí však neubírá na hodnotě.
Vlákninu rozdělujeme na ve vodě rozpustnou a nerozpustnou. 60% konopná vláknina od Iswari patří mezi vlákninu nerozpustnou. Vstřebává do sebe vodu, ale nerozpouští se v ní. Změkčuje a formuje stolici až v dolní části trávicího traktu, jemně mechanicky dráždí střevní stěnu a urychluje tak střevní peristaltiku. Aby však plnila tuto funkci, je důležité společně s ní přijímat dostatečné množství tekutin - nejlépe vody. Nerozpustná vláknina také čistí tělo tím, že z těla vyplavuje toxické látky jako např. karcinogeny. Jako mechanický kartáč se otírá o střevní stěny a odírá z nich nečistoty, které pak odchází z těla ven.
Je rovněž výbornou složkou jídelníčku pro všechny, kteří by rádi omezili svůj kalorický příjem a současně jim jejich dieta neposkytuje dostatečný pocit zasycení. Při dostatečné konzumaci vlákniny totiž vzniká dříve v žaludku pocit plnosti a člověk tak nemá potřebu dále pokračovat v energeticky bohatším jídle.
Složení:100% bio mletá a prosívaná konopná semínka
Složení:
| Nutriční hodnoty / 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 1176 kJ / 286 kcal | 
| Tuky: | 7,7 g | 
| z toho nasycených: | 0,9 g | 
| Sacharidy: | 5,7 g | 
| z toho cukry: | 1,5 g | 
| Vláknina: | 60,0 g | 
| Bílkoviny: | 18 g | 
| Sůl: | 0 g | 
                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
 
                                    
    