Z důvodu velkého nárůstu objednávek během 4. výročí firmy, je doba expedice prodloužena na cca 4 pracovní dny. V případě urgence nás kontaktujte. Děkujeme za pochopení.

Grizly Kešu mouka 500 g

Velmi jemně mleté kešu oříšky. Mouku lze přidávat do cukrářských a gastronomických pochoutek. Díky vysokému procentu tuků.

Vegan
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobce: GRIZLY
Původní cena 149 Kč
Vaše cena s DPH 139 Kč
Skladem
1-1 Ks
139 kč
za kus
2-2 Ks
129 kč
za kus
3-3 Ks
125 kč
za kus
od 4 Ks
119 kč
za kus

Grizly Kešu mouka 500 g

Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí. Jsou známé zejména svým obsahem hořčíku, jedním z nejvyšších v rostlinné říši (převyšují je jen slunečnicová semínka) - 260 mg/100 gramů. Velmi jemně mleté kešu oříšky. Mouku lze přidávat do cukrářských a gastronomických pochoutek. Díky vysokému procentu tuků.

Země původu: Guinea


TIP: skořicové kešu sušenky

Ingredience:

  • 1 kešu mouky
  • špetka soli
  • 3/4 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • vanilkový extrakt
  • ½ hrnku kešu másla
  • ½ lžíce kokosového oleje

Čokoládová náplň:

  • 25 g vysokoprocentní čokolády
  • 10 g kakaového másla
  • 2 lžičky kešu másla

Postup:

Troubu předehřejeme na 175°C. Ve větší míse smícháme společně kešu, sůl, jedlou sodu a skořici. Poté přidáme vanilku, kešu máslo a kokosový olej a pomocí rukou propracujeme tak, aby se nám všechny ingredience spojily. Poté těsto vložíme na 15 minut do lednice, aby se s ním lépe pracovalo. Poté z těsta odebereme vždy množství odpovídající jedné lžíci, ze kterého pomocí rukou vytvoříme kuličku. Stejným způsobem zpracujeme i zbývající těsto. Hotové kuličky vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Prstem jemně přimáčkneme kuličku k plechu a koncem vařečky do jejich prostředku uděláme důlky, které po upečení budeme plnit čokoládou. Sušenky vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme po dobu 8 – 10 minut. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu společně s kakaovým a kešu máslem. Poté nádobu s čokoládou odstavíme z vodní lázně a mícháme, dokud se nám nevytvoří hladká hmota. Vzniklou čokoládovou směs necháme vychladnout tak, aby nebyla příliš tekutá a ze sušenek nevytékala (jakmile začne čokoláda tuhnout, je potřeba pracovat rychle, jinak ztuhne příliš a bude potřeba ji znovu rozehřát). Hotové sušenky vyndáme z trouby a necháme úplně vychladnout (sušenky nesmí být teplé, jinak se čokoláda bude roztékat). Poté pomocí malé lžičky (nebo zdobícího pytlíku) plníme důlky sušenek čokoládou. Hotové sušenky dáme ještě na 10 – 15 minut do lednice ztuhnout a poté podáváme.

Sušenky skladujeme v lednici.

Uživatelské recenze

K tomuto produktu nebyly přidány žádné recenze

© 2014–2018 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO
Kategorie
Nahoru
Profil
Košík