GRIZLY

Hrách žlutý loupaný půlený 1000 g

49 Kč

49 Kč / kg

Skladem (>5ks)

29. 1. Může být u vás

Dočasně nedostupné

Hrách je skvělým zdrojem vlákniny a rostlinné bílkoviny. Vyniká snadnou a rychlou přípravou a jemnou chutí. Navíc se hojně pěstuje na našem území, a tak by neměl chybět v žádné české kuchyni.

Popis

GRIZLY Hrách žlutý loupaný půlený 1000 g

Vlastnosti a výhody: Plody bobovité rostliny hrachu setého jsou lusky, které obsahují žlutou nebo zelenou semena. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina (hrášek), zralá semena (hrách) se řadí do luštěnin . Mezi žlutým a zeleným hrachem není velký chuťový rozdíl. Jsou podobné i ve složení. Řadí se k vybraným antioxidantům, a tak chrání naši imunitu, a navíc pomáhá proti stresu a nepříjemným potížím.

Použití: Další výhodou loupaného a půleného hrachu je rychlá a snadná příprava, jelikož její už není třeba namáčet. Stačí jen povařit po dobu 40 minut. Nejznámější je typická hrachová polévka či kaše. Hrách však můžete přidat do polévky s dalšími luštěninami nebo použít na přípravu různých pomazánek. Poslouží i jako zdravá příloha. Existuje celá řada receptů například na hrachové bramboráčky, lívanečky, dokonce i hrachový hummus. Výborně se hodí v kombinaci s obilovinami, které pomáhají luštěninám ještě lépe využít rostlinou bílkovinu. Kromě krup, hrách výborně chutná i s rýží, quinoou nebo jáhlami.

Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.

Složení:

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1442 kJ / 340 kCal
Tuky: 1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 61 g
z toho cukry: 5,1 g
Bílkoviny: 21 g
Sůl: 0,02 g
Administrativní zařazení:  Luštěnina
Složení:  Hrách žlutý loupaný půlený  100%
Může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, sóji a sezamu.
Země původu : Česko, Slovensko, Ukrajina
Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení
 : Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)