Skladem 3 ks
4. 6. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Doprava od 59 Kč
Arašídy (také buráky nebo podzemnice olejná) jsou bohaté nejen na názvy, ale i na kvalitní rostlinné bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky. Skvěle se hodí do sladko-slaných dezertů nebo rovnou do pusy. Expirace: 31.5.2025
Podobné produkty
GRIZLY Arašídy pražené solené se sníženým obsahem soli 1000 g Přidat do oblíbených
GRIZLY Arašídy pražené se sníženým obsahem soli 500 g Přidat do oblíbených
GRIZLY Mandle pražené solené s příchutí hořčice 250 g Přidat do oblíbených
Popis
GRIZLY Arašídy pražené solené 1000 g
- Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody
- Složení: Podzemnice olejná pražená v oleji (rostlinné oleje v různém poměru: slunečnicový, řepkový), jedlá sůl (max. 1,5 %)
- Země původu: Argentina
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Arašídy neboli plody podzemnice olejné jsou ve skutečnosti luštěninou a jsou příbuzné fazolím, čočce a sóje, přestože ji u nás řadíme mezi oříšky. Svůj původ mají v Jižní Americe. Z arašídů se kromě toho, že se praží a solí, aby měly co nejlahodnější chuť, také vyrábí arašídové máslo, olej (je velmi oblíbený díky tomu, že se přepaluje až ve velmi vysokých teplotách), rostlinný protein nebo mouka. Arašídy jsou obecně velmi bohaté na bílkoviny, vlákninu, zdravé tuky a skrývají v sobě i spoustu důležitých živin. Arašídy mají relativně nízký poměr sacharidů a také nízký glykemický index (GI), což je veličina udávající rychlost využití glukózy tělem z určité potraviny. Co se vitamínů a minerálních látek týče, budete příjemně překvapeni, arašídy jsou zdrojem biotinu (vitamínu B7), niacinu (B3), thiaminu (B1), kyseliny listové (B9), vitamínu E, hořčíku, mědi, manganu a fosforu.
Použití: Na arašídech pražených a solených si můžete pochutnávat jen tak nebo je přidat do vlastního ovocno-oříškového mixu. Pokud milujete sladko slanou chuť, doporučujeme buráky přidat do dezertů, rozemlít do máslové konzistence a vyrobit si vlastní arašídové máslo nebo použít na pečení a do omáček.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 2 609 kJ / 623 kcal |
Tuky: | 53 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 9 g |
Sacharidy: | 24 g |
z toho cukry: | 6 g |
Vláknina: | 8 g |
Bílkoviny: | 25 g |
Sůl: | max. 1,5 g |