Již negarantujeme dodání do Vánoc. V případě dotazů kontaktujte zákaznický servis: info@grizly.cz | +420 725 473 077 (po-pá 7:00-16:00). Děkujeme a přejeme krásné Grizlí Vánoce

Zavřít

Country Life Vločky jáhlové BIO 250 g

Jáhlové vločky v biokvalitě s výraznou chutí. Rychlá a snadná příprava. Široké využití v kuchyni. Vhodné především na přípravu kaše, ale lze s nimi i zahušťovat a použít je jako pojivo do karbanátků nebo pomazánky.

Bio
Vegan
Bez přidaného cukru
Bez éček
Bez palmového oleje
Výrobce: Country Life
Původní cena 36 Kč
Vaše cena s DPH 33 Kč
Skladem
1-2 Ks
33 Kč
za kus
3-4 Ks
31 Kč
za kus
od 5 Ks
30,50 Kč
za kus

Country Life Vločky jáhlové  BIO 250 g

Tipy a recepty na použití:

  • Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
  • Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně
  • Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
  • Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
  • Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu nebo tempeh
  • Nepečené cukroví - rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu
  • Sušenky z para ořechů - recept najdete v Dobrotách jaro 2016 na str. 17

Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo. Jáhlové vločky se vyrábí napařováním a lisováním oloupaných zrn prosa.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Uchovávejte je na chladným místech, v létě klidně v lednici, jelikož mají tendenci žluknout a mají menší trvanlivost než jiné vločky.

Složení: Vločky jáhlové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny: Lepek

Skladování: Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Nutriční hodnoty / 100 g
Energetická hodnota: 1 540 kJ / 364 kcal
Tuky: 4,0 g
z toho nasycených: 1,0 g
Sacharidy: 69,0 g
z toho cukry: 4,0 g
Bílkoviny: 11,0 g
Sůl: 0,01 g

Uživatelské recenze

K tomuto produktu nebyly přidány žádné recenze

© 2014–2018 GRIZLY.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořilo FEO
Kategorie
Nahoru
Profil
Košík