Country Life Vločky jáhlové BIO 250 g
Jáhlové vločky v biokvalitě s výraznou chutí. Rychlá a snadná příprava. Široké využití v kuchyni. Vhodné především na přípravu kaše, ale lze s nimi i zahušťovat a použít je jako pojivo do karbanátků nebo pomazánky.
Balíkovna | 49 Kč |
---|---|
Zásilkovna | 65 Kč |
PPL Parcelshop | 69 Kč |
PPL | 99 Kč |
GLS - výdejní místo | 69 Kč |
Balík Do ruky | 79 Kč |
PPL - Expresní doručení následující pracovní den | 199 Kč |
GLS - doručení na adresu | 89 Kč |
Zásilkovna - doručení na adresu | 99 Kč |
Zásilkovna - doručení na adresu | 89 Kč |
Expediční sklad Olomouc | 29 Kč |
Expediční sklad Olomouc | ZDARMA |
Výdejní místo Olomouc - Grizly prodejna | 29 Kč |
Dobírka | 49 - 50 Kč |
pro věrné zákazníky
Country Life Vločky jáhlové BIO 250 g
Tipy a recepty na použití:
- Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
- Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně
- Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
- Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
- Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
- Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu nebo tempeh
- Nepečené cukroví - rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu
- Sušenky z para ořechů - recept najdete v Dobrotách jaro 2016 na str. 17
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo. Jáhlové vločky se vyrábí napařováním a lisováním oloupaných zrn prosa.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Uchovávejte je na chladným místech, v létě klidně v lednici, jelikož mají tendenci žluknout a mají menší trvanlivost než jiné vločky.
Složení: Vločky jáhlové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: Lepek
Skladování: Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Nutriční hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 540 kJ / 364 kcal |
Tuky: | 4,0 g |
z toho nasycených: | 1,0 g |
Sacharidy: | 69,0 g |
z toho cukry: | 4,0 g |
Bílkoviny: | 11,0 g |
Sůl: | 0,01 g |
Vlocky mi moc nechutnaji. Ale to je potiz s jahly. Nekomu chutnaji nekomu ne
tak to je hrozne, dalsia zatuchlina, tovar s expiraciou 3/2020 ale so zapachom ako rok po expiracii.